Graafik Nakatunute arv kasvab hüppeliselt

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Koroonaviiruse testimine Pärnus.
Koroonaviiruse testimine Pärnus. Foto: Urmas Luik

Möödunud ööpäevaga analüüsiti 345 pärnumaalase koroonaviiruse testi, millest positiivseks osutus 62 ehk 17,9 protsenti. Viimase kolme päevaga on maakonnas nakatunuid juurde tulnud kokku 152 ehk umbes samas suurusjärgus lisandus COVID-positiivseid detsembri teises pooles nädala jooksul.

Pärnumaal on viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta 407,3.

Tartu ülikooli reoveeuuring näitab samuti nakatunute arvu kasvu ja Pärnut hinnatakse selle järgi kõrge levikuga riskipiirkonnaks.

Pärnu haiglas oli täna hommikul ravil 15 COVID-patsienti, kellest üks on intensiivravi osakonnas juhitaval hingamisel.

Eile seisuga oli Pärnumaal üle viie juhtumiga koldeid viis: üks Pärnu lasteaed ja kool, Pärnu haigla ja kaks värsket perekollet. Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami sõnutsi on maakonnas veel hulgi väikseid perekoldeid, kus nakatunuid alla viie.

Nagu mainitud, pole viirus jätnud puutumata ülekoormatud meditsiinitöötajaidki.

“Nakkus on siiani levinud haiglasse töötajate kaudu väljastpoolt haiglat. Niinimetud koroonakolle oli ortopeedia osakonnas, kus oli tõesti võimalus nakkuse levikuks ka osakonna sees, kuid pigem toimus see töötajate omavahelise suhtlemise käigus väljaspool haiglat töövälisel ajal,” selgitas Pärnu haigla ravijuht Veiko Vahula. “Praeguseks on see kolle taandunud.”

Kesknädala seisuga on sügisese teise laine jooksul nakkuse tõttu Pärnu haiglas tööst eemal olnud 64 inimest. Praegu on viiruse tõttu eemal 20 haiglatöötajat, kellest kaheksa on haigestunud ja 12 eneseisolatsioonis.

Ühtekokku on eri ajal pidanud töölt eemale jääma kümme Pärnu haigla arsti, 21 õde või laboranti, 11 hooldajat ja 22 muu tugipersonali esindajat. Üks töötaja on vajanud haiglaravi.

Pärnumaal on COVID-19 vastu vaktsineerimise esmasüst tehtud 627-le ehk ligemale 0,7 protsendile elanikest. Vaktsineeritutest 43 on üle 70aastased.

Läinud ööpäeval analüüsiti Eestis 5599 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 788 ehk 14,3 protsenti testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirus tuvastati 388 inimesel, neist 307 elab Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 134, Tartumaale 67, Pärnumaale 62, Lääne-Virumaale 31, Viljandimaale 22, Võrumaale 19, Valgamaale 11, Järvamaale üheksa, Jõgevamaale kaheksa, Saaremaale seitse, Hiiumaale viis, Lääne-, Põlva- ja Raplamaale kolm nakatunut. 16 positiivse testitulemuse saanul puudus registris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on riigis 598,36 ja esmaste positiivsete tulemuste protsent 13,3.

Ööpäevaga avati COVID-19 haigusjuhtumeid 50, haiglaravi vajab 395 patsienti.

Eestis on COVID-19 vastu kaitsesüstitud 7973 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles