Pärnumaa rahvatantsijad taotlesid peoluba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulu- ja tantsupidu.
Laulu- ja tantsupidu. Foto: Peeter Langovits

Pärnumaa kutsehariduskeskuses oli esimene maakondlik tantsupeo eelproov-ülevaatus, mis tõi kokku 56 rühma ja 800 tantsijat kõikjalt maakonnast. Ülevaatajate karmi pilgu all tantsiti hommikul kella kümnest õhtul üheksani välja.


XVIII üldtantsupidu, mis sel suvel teoks saab, kannab laulupeoga ühist pealkirja “Üheshingamine”. Tantsijad loovad seekord lugu merest: nii ürgsest kui praegusest, elust ja armastusest, minemisest ja tulemisest, tööst ja maailma avastamisest, romantikast ja tormimöllust ning õnnest, mis merede tagant otsides leitakse lõpuks ikkagi kodurannalt.



Õpitud tantse näitasid liigijuhtidele ette 3.-4. klasside mudilased, 7.-9. klasside noored, nais- ja segarahvatantsurühmad.



Tihedaim on konkurents peolepääsemiseks mudilastel ning naisrühmadel. Esimesi on kogu Eestis registreerunud 160, peole pääseb vaid 60 rühma. Naisrühmi on end kirja pannud 105, peole oodatakse samuti 60 rühma.



Teine ja otsustav eelproov, kus peole saavad tantsurühmad kindlaks tehakse, tuleb 29. märtsil samuti Pärnumaa kutsehariduskeskuses. Seni saavad kõik siiani õpitus parandusi teha ja tantsusamme perfektsuseni lihvida. 2009. aasta laulu- ja tantsupeo proovid kulmineeruvad 14. mail, peole pääsevad lauljad-tantsijad selguvad 21. mail.



Laulu- ja tantsupidu toimub 2.- 5. juulini, tantsupeo kontserdid on 3.-5. juulini Kalevi staadionil. Peo kohta saab infot Interneti-lehelt www.laulupidu.ee. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles