Egon Kaur jäi talverallil alla vaid Tänakule, Neuville’ile ja Grossile

Märt Pilme
, reporter
Copy
Egon Kaur ja Silver Simm ning nende uus Volkswagen Polo R5.
Egon Kaur ja Silver Simm ning nende uus Volkswagen Polo R5. Foto: Jarno Saari

Eesti autoralli meistrivõistluste hooaja avas Otepää talveralli, kus osales 63 ekipaaži.

Mõõduvõtul osalesid ka maailma tipud, Hyundai WRC-tiimi sõitjad Ott Tänak ja Thierry Neuville. Tänak võttis tiimikaaslase ees kindla võidu, kui võitis kõik kaheksa kiiruskatset ja edestas belglast kokkuvõttes 33,4 sekundiga. Kolmas oli samuti WRC-autol (Ford Fiesta) kihutanud Georg Gross (+2.17) ja neljas Pärnumaa esiekipaaž Egon Kaur – Silver Simm (+2.41).

Seejuures ohustasid pärnumaalased oma R5-masinaga (Volkswagen Polo) pronksi teeninud ja võimsama autoga kihutanud Grossi, ent viimasel katsel tekkisid meie meestel probleemid piduritega, mis ei lubanud enam kolmanda koha eest võidelda.

Üldarvestuses neljanda koha teeninud pärnumaalased olid enda klassis ehk EMV2s esimesed. Eesti meistrivõistlustel sõidetakse kokku kuus etappi. Tšempionaat jätkub mais Rapla ralliga, millele järgnevad Rally Estonia, Lõuna-Eesti, Läti Tukumsi ja Saaremaa ralli.

Kaur ja Simm panevad end järgmisena proovile Soomes autoralli MM-sarja teisel etapil, kus võisteldakse WRC3 arvestuses. Arctic Rallyl keeratakse rooli 26.–28. veebuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles