Käest lastud maaparanduskaevud otsekui ootavad ohvrit

Sirle Matt
, reporter
Copy
Peeter Karpa märgistas sealsamas augu erkpunase värviga, et see nähtav oleks,ja lubas teha maavaldajale ehk maanteeametile ettekirjutuse, et seesugune ohtlik koht tuleb kiiresti kõrvaldada.
Peeter Karpa märgistas sealsamas augu erkpunase värviga, et see nähtav oleks,ja lubas teha maavaldajale ehk maanteeametile ettekirjutuse, et seesugune ohtlik koht tuleb kiiresti kõrvaldada. Foto: Urmas Luik

“Kas näed, kus on kaev?” osutab Peeter Karpa väikesele rohumaalapile Laadil Pärnu–Kilingi-Nõmme tee ääres, kust autod vahetpidamata mööda voorivad. Ei näe.

“Vaata, siinsamas,” astub Karpa teepervelt paar meetrit heina sisse ja lükkab kuivanud puhmad eemale. Paljastub lahtine kaevusuue. Karpa mõõdab sügavuseks kaks meetrit. “Sellised kaevud on üliohtlikud, maa peal ei ole midagi näha ja sa võidki ropsti! olla siin sees,” räägib ta.

Täiskasvanu suudab siit võib-olla isegi välja ronida, kui kukkudes ei tõmba ennast puruks ­metallvarraste otsa, mis kaane asemel augu kohal turritavad. Parasjagu sõidabki kohalik laps rattaga mööda. Karpa hoiatab teda, et sinna kohta ei maksa minna, sest maa sees on jube auk.

Kaevu avastas mööda sõites Karpa kolleeg põllumajandus- ja toiduametist, mille üks üles­andeid on hoida silm peal maaparandusel ja -kasutusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles