Eesti neljapaat alustas EMi eelsõidu võiduga

Copy
Eesti meeste paarisaeru neljapaat pääses eelsõidu võitjana otse poolfinaali.
Eesti meeste paarisaeru neljapaat pääses eelsõidu võitjana otse poolfinaali. Foto: Fred Killing

Põhja-Itaalias Vareses toimuv sõudmise EM algas Eesti koondisele paljulubavalt, sest meeste paarisaeru neljapaat jõudis teise eelsõidu võitjana, seejuures päeva kolmanda ajaga otse poolfinaali.

Jüri-Mikk Udamile (Tallinna SK), Allar Rajale (SK Kalev), Tõnu Endreksonile (Pärnu SK) ja Kaspar Taimsoole (Viljandi SK) tähistas see ligemale pooleaastase võistluspausi lõppu. Samuti saadi olulist tagasisidet seni tehtud tööle, mille tulemusena loodetakse mais Šveitsis Luzernis toimuvalt kvalifikatsiooniregatilt olümpiapääset.

Teises sõidus veel käinud Eesti alustas stardist kõige nobedamalt, kasvatas 1500 meetriks Venemaa ja Leedu ees edu mitme sekundini ning sai võitjana kirja 6.06,36. Järgnesid Venemaa 6.08,31 ja kolmandana 12 sekka poolfinaali jõudnud Leedu 6.10,23ga. Õhtusesse vahesõitu, kus selgitatakse ülejäänud kolm poolfinalisti, kukkusid Sabaudia veelaagris Eesti sparringupartneri rollis olnud Tšehhi 6.16,99 ja Rumeenia 6.18,10ga.

Esimesest eelsõidust kvalifitseerusid mullune EM-hõbe Itaalia (6.04,55), Suurbritannia (6.07,15) ja Poola (6.07,89). Kolmandast sõidust tagasid edasipääsu valitsev Euroopa meister Holland (6.04,19), Norra (6.12,13) ja Prantsusmaa (6.14,13). Poolfinaalid on kavas laupäeva pärastlõunal.

Eesti neliku juhendajale Veikko Sinisalole ei tulnud hooaja ilus algus üllatusena. “Esialgu ei maksa põhjapanevaid järeldusi siiski teha, kuna see oli alles esimene sõit. Keskendusime tehniliselt puhtale tööle,” märkis peatreener, kelle sõnutsi pakkus rahuldust teadmine, et Holland ja Itaalia olid aegade poolest üsna samal pulgal.

Meeskonna staažikaima liikme, kahekordse olümpiamedalisti Endreksoni sõnul mõjus avasõit šokiteraapiana. “Startisime ju esimest korda peale pikka võistluspausi. Stardist saime üle ootuste hästi välja, ja mis peamine, paat jooksis ilusti,” rääkis suvel 42aastaseks saav pärnakas, kelle arvates ei maksa eri sõitude aegu üle tähtsustada, ent ometigi andvat see üldise taseme kohta vihje.

“Ilmaolud muutusid täna väga kiiresti, kuid vaatamata vastutuulele suutsime tempot hoida 37 tõmmet minutis,” tõdes spordimees ja selgitas, et tehniline areng on kõva töö tulemus. ”Oleme treeningutel puhtale ja ladusale sõidule väga palju tähelepanu pööranud: keskendunud aeru veest kättesaamisele, et paat võimalikult vabalt jookseks.”

Meeste kergekaalu paarisaeruline kahepaat rivistuses Ander Koppel (SK Kalev) ja Elar Loot (SAK Tartu) oli avasõidus neljas.
Meeste kergekaalu paarisaeruline kahepaat rivistuses Ander Koppel (SK Kalev) ja Elar Loot (SAK Tartu) oli avasõidus neljas. Foto: Fred Killing

Meeste kergekaalu paarisaeruline kahepaat (meeskonna keskmine kaal kuni 70 kilo) rivistuses Ander Koppel (SK Kalev) ja Elar Loot (SAK Tartu) oli avasõidus Iirimaa (6.54,75), Ukraina (7.02,77) ja Hispaania (7.08,54) järel 7.16,58ga neljas, jätkates poolfinaali pürgimist vahesõidus. Seal on nende vastased Holland, Taani, Venemaa ja Kreeka. 12 sekka pääsuks tuleb edestada vähemalt kaht konkurenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles