Opositsioon umbusaldab Häädemeeste vallavanemat

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste vallavanem Urmas Aava.
Häädemeeste vallavanem Urmas Aava. Foto: Urmas Luik

Reformierakonna fraktsiooni algatusel esitas viis opositsiooniliiget Häädemeeste vallavolikogule vallavanem Urmas Aava (IRL) umbusaldamise avalduse, mis tuleb päevakorda järgmise kuu volikogus.


Avaldusele on alla kirjutanud Reformierakonna fraktsiooni liikmed Krista Habakukk, Talvi Mägi ja Jüri Hanson, äsja volikogust lahkunud Tõnu Arumäega koha vahetanud Andrus Soopalu ja parteitu Karl Kolla.



“Usalduse kaotuse tõttu. Leidsime, et vallavanem vallavalitsuse juhina ei ole korraldanud tööd kompetentselt ja vallavalitsuse maine on tugevasti kahjustunud,” põhjendas Habakukk. “Me ei tea, mida kriminaaluurimise tulemus ütleb, aga inimeste õiglustunnet ja volikogu liikmete usaldust on riivatud: meile on antud eelnõu, mille protseduure ei ole korrektselt tehtud,” viitas ta otsusele, millega mullu mais erateed maaomanikega kirjalikke lepinguid sõlmimata avalikku kasutusse võeti.



Reformierakonna fraktsioon tegi ettepaneku avalikus kasutuses erateede nimekirja muutmine päevakorrast välja võtta, see ei läinud läbi. Koalitsioon hääletas nimekirja muudatuste poolt ja opositsioon vastu, Reformierakonna fraktsioon taandas end hääletamisest. Volikogu tegi vallavalitsusele ülesandeks tagada maaomanikega lepingute sõlmimine 1. juuniks.



Opositsioonile jäi selgusetuks, kas koalitsiooni poolthäältega avalikust kasutusest ja ühes sellega vallapoolsest hooldusest maha võetud erateede omanikud ikka soovisid seda või olid nad ainult selle vastu, et vald soovis nendega lepingut sõlmida tagantjärele, 2006. aasta seisuga. Habakukk nentis, et selgusetu on seegi, kas kirjaliku lepingu asemel suusõnaline kokkulepe omanikega oli korrektne.



Seoses revisjonikomisjoni esimehe ja kahe liikme tagasiastumisega päevakorras olnud uute revisjonikomisjoni liikmete valimine katkestati.



Opositsioon küsis komisjoni ainsa alles jäänud liikme Viktor Laarentsi käest, kui suures osas on tema teinud 2008. aastal vallale oma firmaga töid, ning sai vastuseks: 1,5 miljoni krooni eest. Küsimuse peale, kuidas ta tunneb ennast, olles nii suures mahus tööde tegija ja samal ajal sama tööandja tegevuse kontrollija, vastas Laarents, et ei näe selles probleemi, kuna on komisjoni lihtliige.



Opositsioon leidis, et see ei ole kooskõlas hea juhtimise tavaga, ja tõi positiivsena välja Toomas Troska otsuse, kuna tema astus revisjonikomisjoni esimehe kohalt tagasi just isikliku seotuse tõttu, ning tegi taas ettepaneku, et uued liikmed tuleksid opositsiooni hulgast. Koalitsioon võttis kümneminutise vaheaja ja pani seejärel ette katkestada päevakorrapunkt. Volikogu esimees Harri Looring põhjendas, et opositsiooni ettepanek tuli neile ootamatult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles