Vaktsineerimine Haigla avab lisaajad Pfizeri vaktsiini suhtes, ravispaa teeb väljasõidu Lihulasse

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Vaktsineerimiseks saab aega valida nii Pärnus kui Lihulas.
Vaktsineerimiseks saab aega valida nii Pärnus kui Lihulas. Foto: Kristjan Teedema

Pärnu haiglas on sel nädalal vaktsineerimiseks 180 lisaaega, mida digilugu.ee-st ehk patsiendiportaalist ei näe.

Lisadoose on kohalikus haiglas võimalik pakkuda seetõttu, et vaktsineerimiseks ette nähtud ajaga jõutakse kaitsepookida rohkem inimesi kui digiloos kavandatud. Et saada esimene või teine süst Pfizeri ja BioNTechi vaktsiini Comirnaty, võib aja broneerida haigla registratuuri telefonil 447 3300.

Tervise ravispaa, kus samuti COVIDi vastu vaktsineeritakse, korraldab 15. juulil väljasõidu Lihula kultuurimajja, kus kaitsepoogitakse Jannseni ühesüstivaktsiiniga. Lihulasse oodatakse kaitsesüsti saama nii Lääneranna valla kui Muhu ja Saaremaa elanikke. Aja saab kinni panna koroonaviiruse infotelefonil 1247.

Tervise ravispaa immuniseerimise projektijuht Aivar Koppas selgitas, et haigekassa palus ettevõttel leida võimaluse vaktsineerida väljaspool Pärnut. Nii minnaksegi 125 doosiga Lihulasse ja Haapsallu. “Pärnus on nõudlus vaktsiini järele väike ja inimesed loobuvad tihti oma aegadest, me siin praegu aegu juurde ei broneeri,” täpsustas Koppas ja lisas, et kohalik haigla suudab vajaduse katta.

COVID-19 vastu saavad vaktsineerida kõik inimesed alates 12 eluaastast ja sõltumata elukohast. Pärnumaal on esimese doosi saanud 50,8 protsenti täisealistest ja vaktsiinikuuri on lõpetanud 45 protsenti üle 18aastastest.

Kroonviirus ei ole väga madala nakatumuse kiuste kuhugi kadunud. Seitsme päeva jooksul on Pärnumaal tuvastatud kümme viiruskandjat, neist kaks läinud ööpäeval: üks Tori vallas ja üks Pärnu osavaldades.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Pärnumaal 15.

Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialisti Margit Suhhostavetsi sõnutsi jõudis eelmise nädala lõpus haiglasse kaks koroonat põdenut, 30- ja 32aastane patsient, kes nüüdseks on koju saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles