Sirje Niitra Teeks firma?

Sirje Niitra
, ajakirjanik
Copy
Sirje Niitra.
Sirje Niitra. Foto: Erakogu

Kui mu äsja väeteenistusest tulnud noor sugulane teatas telefonitsi, et otsustas koos sõbraga ehitusfirma teha, ei osanud ma sellest esialgu midagi arvata. Ühest küljest on ta tubli ja hakkaja poiss, kes saab pea kõigega hakkama, aga teisalt mõtlesin, kas vara pole, kõrgemasse kooli ju alles astumata.

Kui seda juttu kuulis täiesti juhuslikult Pärnu rannas ­kõrvalt üks sõber, kel juhtumisi juba oma toimiv ehitusfirma olemas, oskas ta anda omapoolse soovituse, et katsugu noormees kõigepealt kusagile suuremasse ettevõttesse tööle saada ning seal vanematelt olijatelt oskusi ja kogemusi hankida. Või lõpetagu enne mõni vastavasuunaline õppeasutus ära.

Noortel on tänapäeval kõigega kole kiire. Tahaks ju kohe äri tegema hakata, palju raha teenida, hea auto osta, võimalikult palju reisida ja üldse täisverelise eluga alustada. Tore, et praegustel noortel on see kõik võimalik, erinevalt meist, nende vanavanematest, kelle välismaa piirdus heal juhul Lätiga. Eks meiegi püüame nüüd kaotatut võimaluste piires tasa teha ega ütle jõu- ja taskukohasest reisist kunagi ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles