VIDEO Pärnakad murdsid Rannastaadionil Pärnu, Galkin ja Rahnik tegid Portugalis ajalugu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Vaprus kaotas FC Florale 0:6.
Pärnu Vaprus kaotas FC Florale 0:6. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Rannastaadionil kohtusid jalgpalli meistriliigas 351 pealtvaataja ees kohalik Vaprus ja tiitlikaitsja FC Flora.

Florakatele oli 23. vooru matš peaproov enne esimest Euroopa konverentsiliiga alagrupimängu ja nõnda ei teinud nad Taavi Midenbriti hoolealustele hinnaalandust: Rannastaadionil saadeti pärnakate vastu vaat et tugevaim algrivistus, vaid keskväljamaestro Konstantin Vassiljev jäi pingile. 

Vapralt võidelnud Vaprusele tuleb au anda, sest tunni möödudes oli oma võrgust nopitud vaid üks pall, Uku Kõrre õnnetu omavärav. Paraku sai seejärel väsimus võitu ja 90 minuti möödudes näitas tabloo 0:6.

Suurimat rolli pealinlaste edus mängisid Pärnus jalgpalluriteed alustanud Sergei Zenjov ja Rauno Alliku. Esimene lõi kaks väravat ja andis ühe väravasöödu ning Alliku arvele kogunes üks tabamus ja kaks väravasöötu. Vahetusest sekkunud 18aastane Danil Kuraksin sahistas võrku kaks korda. 

Vaprus on neli mängu enne tabeli poolitamist ja seitse matši enne meistriliiga lõppu endiselt eelviimasel kohal, edestades Tartu Tammekat kahe punktiga. FC Kuressaare libises viie punktiga eest, sest viimati šokeeriti 3:0 võiduga Nõmme Kaljut. 

Pärnut ootavad nüüd liigasse püsimajäämist silmas pidades ees ülitähtsad mängud, kui vastamisi tuleb minna just Kuressaare ja Tammekaga. Paha uudis on see, et Vapruse kapten ja asendamatu kaitsja Magnus Villota teenis täna vahetult enne lõpuvilet kollase kaardi, mis jätab ta järgmisest, 18. septembri võõrsilmatšist saarlastega eemale. 

Meistriliiga tabel.
Meistriliiga tabel. Foto: Kuvatõmmis

Eile pallis samal staadionil Pärnu Vapruse meistriliiga naiskond, kes kaotusseisust alistas 3:1 Tartu Tammeka. Kaks tabamust sai kirja mängiv treener Kristina Bannikova ja ühe lisas Elizaveta Rutkovskaja. Pärnulannad jätkavad neljandal tabelireal. Esiliiga B-tasandil pidi Vändra Vaprus tunnistama kodustaadionil 93. minuti väravast Tallinna Legioni U21 tiimi 1:0 paremust. Ranet Lepiku hoolealused on kümne tiimi hulgas eelviimased.

Lõppu veel üks rõõmustav vutiuudis: Eesti rannajalgpallikoondis tegi Portugalis ajalugu, kui alistas B-divisjoni finaalis 4:3 Türgi ja tõusis esimest korda A-divisjoni ehk Euroopa 12 parema koondise hulka. Tiimi juhendas pärnakas Aleksei Galkin ja väravasuul hiilgas peatreeneri kaaslinlane Rauno Rahnik.

Eesti rannajalgpallikoondis tegi Aleksei Galkini (paremalt esimene) ja Rauno Rahniku (paremalt teine) osalusel ajalugu.
Eesti rannajalgpallikoondis tegi Aleksei Galkini (paremalt esimene) ja Rauno Rahniku (paremalt teine) osalusel ajalugu. Foto: Beach Soccer Estonia
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles