Rabarebase Residentsi perenaine pani küülikud kappi

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Kergu külas Rabarebase Residentsis toimetab pealinnast pärit Sigrid Kalle-Vainola, kelle truu kaaslane on Iiri hundikoer Pippa.
Kergu külas Rabarebase Residentsis toimetab pealinnast pärit Sigrid Kalle-Vainola, kelle truu kaaslane on Iiri hundikoer Pippa. Foto: Urmas Luik

Rabarebase Residentsi perenaine Sigrid Kalle-Vainola avab postkasti ja võtab sellest välja ajalehe ja reklaamlehed, mille postiljon on hommikul sinna pannud. Pärnumaal, aga võib-olla riigiski, pole teist sellist postkasti nagu Kergu küla vahel siinse õue väravas. See on tehtud vanast külmikust, ­sügavkülma osas ajalehtede-ajakirjade-kirjade pool ja alumises küla avalik raamatukogu.

“Paar aastat tagasi propageeriti õueraamatukogude avamist, läksin sellega kaasa. Möödujad, kes tahavad, saavad siit raamatu lugeda võtta,” seletab Sigrid, näidates kunagistele toiduriiulitele sätitud trükivaramut. “Ja kohalikud panevad siia ka tühje munakarpe, sest mul on ju kanad.”

Perenaise truu saatja, Iiri hundikoer Pippa ei jää sammugi maha ja teab, et tema on neljajalgne peremees õues, mille keskele ehitatud hoones on ilmavalgust näinud vanema põlvkonna kergulased ja hädalised saanud tohtri jutule. Velskri-ämmaemandapunktide ja väikeste maahaiglate kaotamise järel moondus rajatis korterelamuks ja pandi hiljem kinnisvaraportaalis müüki. Kuulutuse kaudu leidiski Tallinnas sündinud, aga rannarootslaste verega Sigrid selle maakoha, tegi perega kannapöörde ja noorem poeg õpib veel sõna otseses mõttes hekitaguses Kergu ­koolis, kus tema ema juhendab ­algklassides meisterdamisringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles