Paikuse motomaratonil kihutas üle 100 sportlase

Copy
Paikuse kannatuste rajal pani oma võimed proovile üle 100 motosportlase Eestist ja Soomest.
Paikuse kannatuste rajal pani oma võimed proovile üle 100 motosportlase Eestist ja Soomest. Foto: Rauno Kais

Mootorratturite kestuskrossi Eesti meistri- ja karikavõistluste teise etapi auhindu jahtis Paikusel Reiu liivakarjääri rajal 117 sportlast ja paremus selgus 15 arvestuses.

Kaherattaliste tsiklite kaks tundi kestnud maratonkrossil oli üldarvestuses kiireim Marek Künnapas Pärnu motoklubist. Ta edestas finišis lähimat jälitajat Tanel Rauki RXT motoklubist üle kahe minutiga ja kolmandaks tuli Jüri Triisa Redmotost. E1 arvestuses järgnesid võidurõõmu nautinud Künnapasele Allar Keerme Jõhvist ja pärnakad Mart Vandel ning Tristan Loob.

E2s saavutas kolmanda koha Paikuse motomees Endrik Raal, pjedestaali kõrgeima astme hõivas Rauk ja teiseks tuli Triisa.

Üle 40aastaste seenioride võistlusel pani oma paremuse veenva ülekaaluga maksma Paikuse klubi esindav soomlane, kahekordne enduuro maailmameister Petri Pohjamo. Teise auhinna teenis Reio Engmann Läänemaalt ja kolmanda koha saavutas Paikuse motoklubi raudvara Aivo Rabbi. Toivo Nõgel Pärnu MCst oli viies, Vesa Lindholm Paikuse MKst kuues ja Eero Pass Audru MKst kaheksas.

Kümme aastat eakamate motomeeste klassis nautis taas võidurõõmu Paikuse motoklubi eestvedaja Toivo Nikopensius. Pjedestaali teisele astmele kihutas Argo Laherand Läänemaalt ja kolmandale Nikopensiuse tiimikaaslane Tony Võsanurm. Pärnu motoklubi esindavad Jüri Makarov ja Madis Pool said vastavalt neljanda ja viienda koha. Paikuse mees Jüri Koger oli kuues ja Tihemetsa sportlasele Kalmer Jürimäele kuulus seitsmes koht.

Kaherattaliste tsiklite kaks tundi kestnud maratonkrossil oli üldarvestuses kiireim Marek Künnapas Pärnu motoklubist.
Kaherattaliste tsiklite kaks tundi kestnud maratonkrossil oli üldarvestuses kiireim Marek Künnapas Pärnu motoklubist. Foto: Rauno Kadaja

Enduurotsikleid taltsutanud meeste arvestuses mahtusid pjedestaalile Riho Keerme Jõhvist ja kodurajal kihutanud Jarmo Lehiste ning Kevin Erkmann. Tõnu Kallast lõpetas võistluse neljandana ja Kari Kodasma oli viies.

Hobisõitjate B-klassis oli parim Pärnu motoklubi sportlane Mati Nuut, teise auhinna teenis Rauno Voldek Jõhvist ja kolmandaks tuli võitja klubikaaslane Risto Ild. Paikuse klubi esindajad Risto Mäeots ja Aho Aunapuu said vastavalt viienda ja üheksanda koha.

C-klassis konkurentsis teenis esimese auhinna pärnakas Aron Annerviek, järgnesid Karl Hans Bammer KTL Racingust ja võitja klubikaaslased Raido Kiisk ning Mattias Graumann. D-klassis oli kiireim Mark Tori ja teisena sai finišilipu Argo Põder Pärnu motoklubist. Kolmanda auhinna teenis Riho Mägi Motoextreme’ist. Jenss Lootus oli seitsmes, Andreas Kool kümnes ja Toomas Press 12.

Beginner-klassis võitis esikoha Indrek Pettai (Cobra), teiseks tuli pärnakas Risto Vanatoa ja kolmas oli Jõhvi motosportlane Mallor Vildak.

Õrnema soo võidukihutamisel pidi Paikuse klubi piiga Agnes Võsanurm tunnistama vaid Otepää neiu Karleen Randvere paremust ja kolmanda koha sai Celiin Jõesaar Sõmerpalust.

Kõige nooremate motomeeste 65 ccm klassis kihutas esimese auhinna vääriliselt Pärnu motoklubi kasvandik Leslie Puller, järgnesid Gregor Lootus Motoextreme’ist ja Enri Lustus Sõmerpalu MKst. Pärnakas Robin Arukase sai neljanda koha ja Paikuse poiss Romet Möldre oli seitsmes. Kodurajal 85 ccm tsiklit taltsutanud Kennet Erkmann lõpetas krossi oma klassis 11ndana.

Quadracer’ite hobisõitjatest olid kolm kiiremat Raido Viinapuu Redmotost, Hegri Sutt Paikuse MKst ja Timo Loot Motohaist. Võistkondade arvestuses tuli etapivõitjaks Paikuse duo Kardo Saarmann - Meelis Mäeots. ATV-klassis sai Toivo Kaarna seitsmenda koha.

Kestuskrossi Eesti meistri- ja karikavõistluste järgmine etapp sõidetakse 16. oktoobril Kohtla-Nõmme rajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles