Pärnu haigla piirab plaanilist ravi kõigil erialadel ja karmistab külastuspiiranguid

Pärnu Postimees
Copy
Kogu Pärnu haigla seitsmes korrus on muudetud ülejäänud erialade arvelt koroonaosakonnaks.
Kogu Pärnu haigla seitsmes korrus on muudetud ülejäänud erialade arvelt koroonaosakonnaks. Foto: Urmas Luik

Kogu Pärnu haigla seitsmes korrus on muudetud ülejäänud erialade arvelt koroonaosakonnaks.

Pärnu haigla ravijuht Veiko Vahula selgitab pressiteate vahendusel, et COVID-19sse nakatumise kasvu tõttu Pärnumaal on haigla suurendanud koroonapatsientide voodikohtade arvu 50ni.

Peale seitsmenda korruse koroonaosakonna on haiglas kaks kolmanda astme intensiivravi voodit ja kaks erivoodit COVID-positiivsetele sünnitajatele ja psühhiaatrilistele patsientidele.

Tänahommikuse seisuga on Pärnu haiglas ravil 44 COVIDi-haiget, neist üks on kolmanda astme intensiivravil juhitaval hingamisel ja üks sünnitusosakonnas. Üldvoodite hõive on niisiis 84 protsenti, mis tähendab, et haigla peab valmistuma järgmisi COVID-üldvoodeid avama nüüd juba kuuendal korrusel.

Täielikult on Pärnu haigla lõpetanud plaanilise statsionaarse ravi kõigil sisehaiguste erialadel (sisehaigused, kardioloogia, neuroloogia, dermatoveneroloogia) ja plaanilise statsionaarse taastusravi. Psühhiaatrilist ravi on kahandatud 30 protsenti.

Järgmisest nädalast vähendatakse ka plaanilist kirurgilist ravi kõigil erialadel (üldkirurgia, lastekirurgia, ortopeedia, uroloogia, günekoloogia, kõrva-nina-kurguhaigused) paindlikult vastavuses COVIDi-haigete hospitaliseerimisega.

“Iga uus COVID-19 haige võtab ära ühe voodi plaanilist ravi vajavalt haigelt,” selgitas Vahula. “See tähendab, et kõigi plaanilisele operatsioonile kutsutud haigetega võtab haigla ise jooksvalt ühendust ja lepib kokku edasise tegevuse.”

Operatsioonile kutsutud ei pea ise haiglaga kontakti otsima. “Haigla palub vabandust kõigilt patsientidelt plaanilise ravi edasilükkumise pärast!” kirjutab Vahula pressiteates.

Ühtlasi karmistab haigla praegu kehtivat külastuspiirangut, sest külaliste toodud koroonaviirus suurendab voodikohtade vajadust neilgi, kellel COVID-19 tuvastatakse haiglas olles kaasuva haigusena.

Tööpäeviti 12.00–14.30 saab patsientidele haigla infolauda viia pakke.

Erakorraline ja ambulatoorne arstiabi ning päevakirurgia ja -ravi säilitatakse kõigil erialadel, kuniks võimalik.

“Palume kõigilt mõistmist ja andestust pandeemiast tingitud kujuneva ravidefitsiidi pärast!” kirjutab Pärnu haigla ravijuht pöördumises. Haigla soovitab tungivalt kõigil lasta end COVID-19 vastu vaktsineerida.

Vaktsineerimine Pärnu haiglas

Pärnu haigla vaktsineerimiskabinet on avatud esimese korruse C-tiivas

teisipäeval 8.30 – 19.00,

kolmapäeval 8.30 – 18.00,

neljapäeval 9.00 – 16.00,

reedel 8.30 – 16.00 ja

laupäeval 9.00 – 13.00.

Haigla pakub võimalust vaktsineerida end eelregistreerimata, kuid sobiva aja saab broneerida registratuuri telefonil 447 3300 või digiregistratuuris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles