ESIMENE KAOTUS Liiga uustulnuk šokeeris Pärnu spordihallis Sadama kossutiimi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu korvpallimeeskond ei andnud fännidele mängus Viimsi vastu rõõmustamiseks põhjust.
Pärnu korvpallimeeskond ei andnud fännidele mängus Viimsi vastu rõõmustamiseks põhjust. Foto: Urmas Luik

Pärnu Sadama korvpallimeeskond teenis Eesti-Läti ühisliigas kahe võidu kõrvale esimese kaotuse, kui jäi kodusaalis alla KK Viimsile 74:82.

Sadama peatreener Heiko Rannula vangerdas koduses spordihallis algkoosseisuga ja saatis lahtihüppeks platsile Kasey Hilli, Robert Valge, Arturas Valeika, Hugo Toomi ja Artur Konontšuki. Viimased kaks on eelnevates mängudes alustanud vahetusmehena, seekord jäid esiti pingile Mihkel Kirves ja Andris Misters. 

Viimsi loots Valdo Lips pani vastu Rait-Riivo Laane, Rain Veidemani, Karl-Johan Lipsu, Ronalds Zakise ja Taavi Jurkatamme.

Algus oli ilus, kui pärnakad spurtisid 12:3 ette, ent seejärel rullus 250 pealtvaataja ees lahti tasavägine matš: kui Sadam kaotas avaveerandi ühe (26:27) ja poolaja kolme punktiga (43:40), haarati otsustava veerandi eel punktiline eduseis (60:59).

Rannula polnud oma tiimi tegutsemisega ilmselgelt rahul ja tegi alatasa kurja häält ja laiutas käsi.

Kui viis minutit enne matši lõppu oli seis veel viigis (69:69), tegid viimsikad seejärel kolme minutiga 10:0 spurdi ja purjetasid eest. Pärnu enam järele ei jõudnud ja teenis liiga uustulnukalt hooaja esimese kaotuse ühisliigas. Vääritud võit Viimsile, kes tahtis seda Pärnust silmanähtavalt enam. Suvepealinlaste kirstunaelaks oli nigel kaitse ja suur allajäämine kahepunktivisetel: Viimsi tabas neid 56- ja Pärnu 36protsendiliselt. Muud statistilised näitajad olid enam-vähem võrdsed.

Sadam on nüüd kaotanud kaks mängu järjest – mäletatavasti jäädi eelmisel nädalal karikavõistluste veerandfinaalis alla Tartulegi ja langeti konkurentsist. “Võib-olla oleme praegu pisut augus, aga küll me sellest välja tuleme,” nentis mängujärgses intervjuus Robert Valge, kelle sõnutsi karikavõistluste finaalturniirilt väljajäämine meeskonnale hästi ei mõjunud. 

Positiivse poole pealt saab välja tuua, et suurepärase mängu tegi Pärnu oma kasvandik, 21aastane Artur Konontšuk, kes müttas väljakul pea 30 minutit ja oli 19 punktiga üleplatsimees.

Artur Konontšuk pallis veel eelmisel hooajal USA üliõpilasliigas, ent otsutas põlveoperatsiooni järel tulla vaheaastaks Eestisse.
Artur Konontšuk pallis veel eelmisel hooajal USA üliõpilasliigas, ent otsutas põlveoperatsiooni järel tulla vaheaastaks Eestisse. Foto: Southern Miss Men's Basketball/Facebook

Kahemeetrine ääremängija sopsas kaheksast kolmesest viis ja lisas kaheksa lauapalli. Eelmise kahe ühisliiga mänguga oli USA ülikoolist kodulinnas vaheaastal olev snaiper kogunud vaid 14 mänguminutit.

Hilli arvele jäi 13, Toomile 12 ja Mistersile kümme silma. Liimist lahti olid Valge ja Siim-Markus Post: esimene tabas kümnest viskest ühe ja teine kaheksast ühe. Leegionär Tarekeyi Edogi istus kogu mängu pingil.

Viimsi eest kogus viis meest kahekohalise punktisumma: Veideman 18, Lips ja Devin Harris 16, Zakis 13 ja Jurkatamm kümme silma. Liiga uustulnuk on nüüd võitnud viiest mängust kolm. 

Siinne kossusats saab end rehabiliteerida laupäeval, kui külla sõidab Valmiera, kes asetseb liigatabeli põhjas, olles kuuest mängust võitnud vaid ühe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles