Ajaloos võistlesid linn ja maakond koos

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rooma linna makett, keskel Circus Maximus
Rooma linna makett, keskel Circus Maximus Foto: Wikipedia.org

Ajaloo-olümpiaadi piirkonnavoorus võistlesid koos nii Pärnu linna kui maakonna gümnasistid ja parimad said ritta kolme teema põhjal.

Vana-Rooma ajalugu ja ristiusu teket tundis kõige paremini Dajana Raab Sindi gümnaasiumi 11. klassist (õpetaja Lembit Roosimäe), tema järel Sütevaka humanitaargümnaasiumi abiturient Maarja Auksmann (Epp Pavelts) ja samuti lõpuklassi õpilane Joonas Lips Hansagümnaasiumist (Madis Somelar).

Rootsi ajast teadis kõige rohkem Sütevaka üheteistkümnendik Birgit Soekõrv (Epp Pavelts), talle järgnesid Eliis Truuman ja Marko Leevik Hansagümnaasiumi 11. klassist (Elju Kase).  

Teadmised maailmast 20. sajandi alguses ja Esimesest maailmasõjast tõstsid selle teema puhul esimeseks Kardo Kääri ja teiseks Teele Jürivete Sütevakast (Epp Pavelts), kolmandaks Andres Alliku Pärnu ühisgümnaasiumist (Õnnela Kukk).

Üheksandate klasside tulemused said ritta samuti Pärnu linna ja maakonna peale kokku. Esimest kohta jagasid Petra Prints Koidula gümnaasiumist ja Rasmus Paks Vanalinna põhikoolist, kolmanda tulemuse sai Helen Maria Raadik Vanalinna koolist. Nii Koidula kui Vanalinna koolis õpetab ajalugu Madis Somelar.
 
6.-8. klasside ajalootulemused arvestati  linnas ja maakonnas eraldi.

Pärnu linnas võitsid 8. klasside kõik auhinnakohad Vanalinna põhikoolis Madis Somelari käe all õppivad tüdrukud, parimana Helo Liis Soodla, teisena Nora Küüts ja kolmandana Hanna Mai Raadik.

Maakonnas oli tugevaim Andra Rahe Häädemeeste keskkoolist (Eve Pajuväli) ja teine Sander Tiismaa Vändra gümnaasiumist (Ülle Ütt). Kolmandat kohta jagasid Mall Haas ja Karl Johan Saks Paikuse põhikoolist (Mait Lind) ning Mihkel Šorin Sindi gümnaasiumist (Lembit Roosimäe).

7. klasside seas võidutses Pärnu linnas Olle Paas Sütevaka humanitaargümnaasiumist (Epp Pavelts), teist kohta jagasid Joosep Soekõrv (Helvi Põder ja Madis Somelar) ja Marten Mumma (Helvi Põder) Vanalinna põhikoolist. Maakonnas jagasid esikohta Katarina Vainult Jõõpre põhikoolist (Mati Sutt) ja Egert-Marten Möller Paikuse põhikoolist (Mait Lind). Kolmandaks tuli Silver Põlgaste Uulu põhikoolist (Gerli Jürima).

6. klasside Pärnu linna edurivi alustas Teresa Pulk Sütevakast (Epp Pavelts), teist kohta jagasid Markus Vaikjärv Vanalinna koolist (Helvi Põder) ja Christy Irene Akk Rääma põhikoolist (Eve Alu). Maakonna parim oli Karin Lehe Pärnu-Jaagupi gümnaasiumist (Tiiu Muhu), teine Madis Steinberg Vändra gümnaasiumist (Ülle Tarkeainen) ja kolmas Helen Sai Pärnu-Jaagupist (Tiiu Muhu).  
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles