Kullamäe juhatas vägesid ja Pärnu võttis taas Kalev/Cramo skalbi!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadama treeneripingil istusid Kalev/Cramo vastu abitreener Gert Kullamäe ja tiimi juht Johan Kärp.
Pärnu Sadama treeneripingil istusid Kalev/Cramo vastu abitreener Gert Kullamäe ja tiimi juht Johan Kärp. Foto: Raul Mee

Pärnu Sadama korvpallimeeskond võitis Eesti–Läti ühisliigas võõral väljakul BC Kalev/Cramot 79:66.

Ehkki hooaeg on juba vaat et poole peal, polnud mullused Eesti meistrivõistluste finalistid sügisest saati veel omavahel madistanud. Pärnu mängupaus oli veninud kolmenädalaseks, sest neljapäeval ja laupäeval jäid vastaste positiivsete koroonaproovide tõttu lahingud Tallinna Kalev/TLÜga ära.

Cramo vastu mängimise ajaks oli haiguse küüsi sattunud Pärnu peatreener Heiko Rannula ja nõnda juhatas vägesid abitreener Gert Kullamäe. Suvepealinlaste eest jooksid algrivistuses platsile Siim-Markus Post, Robert Valge, Andris Misters, Mihkel Kirves ja Arturas Valeika. Eesti esiklubi loots Roberts Štelmahers pani vastu Martin Dorbeku, Silas Melsoni, Ojars Silinsi, Kristjan Kitsingu ja Kamari Murphy.

Pärnakad alustasid hästi ja hoidsid pealinlasi esimesed neli minutit kuival. Avaveerandit juhiti üheksa minutit ja 59 sekundit, kuniks Dorbek korvi alla purjetas ja viimase sekundi korvist kalevlased 17:16 ette viis.

Teisel veerandil võrdsete lahing jätkus –  kord juhtis üks, kord teine. Pärnakad salvasid tihti kiirrünnakutega, ent olid hädas lauavõitlusega, mis oli 15minutilise mängu järel koguni 21:10 Kalevi kasuks. Pikemale pausile mindi 36:36 viigiseisult.

Teise poolaja alguses oli Pärnu sõiduvees ja tegi 7:0 spurdi – Štelmahers oli püha viha täis ja võttis aja maha. Ilmselt vasardasid lätlasel kuklas kaks mullust kaotust Sadamale ja ta asus nüüd hullema vältimiseks kõvasti kätega žestikuleerides kalevlastele sõnu peale lugema. Sellest polnud suurt kasu, sest Valge käsi oli juba kuumaks aetud – snaiper kõmmutas teise poolaja alguses viie minutiga üheksa silma ja Pärnu pääses 50:41 ette. Enne otsustavat veerandit juhtisid pärnakad kümne punktiga (58:48).

Neljanda perioodi alguses olid mõlemad satsid üle kahe minuti kuival, mis Pärnule sobis. Ent kui Artur Konontšuk pärast põuda kolmese ja Kirves kahese pani (63:48), oli kogu suvepealinlaste vahetuspink juba joovastuses. Kas noor võit?

Ehkki lõpus hakati pisut rabistama, pidasid pärnakad vastu ja kirjutasid klubi ajalukku uue peatüki: Maarjamaa tugevaimale satsile on nüüd kahel järjestikusel hooajal selg prügiseks tehtud, kokku kolmel korral.

Pärnu resultatiivseim oli 16 punkti kogunud Post, kes lisas seitse söötu ja viis lauapalli. Kirves lisas 15, Konontšuk 14, Misters 13 ja Valge 11 silma. Kalevi parim oli 15 punktiga Rauno Nurger.

Cramo sai 11 võidu kõrvale teise kaotuse ja langes liigatabelis kolmandaks. Pärnul on kuus võitu ja kuus kaotust, mis tõstis nad kaheksandalt kohalt kuuendaks. Sadama järgmine mäng on laupäeval võõrsil TalTechiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles