Juhtkiri: Asi kesklinnas liigub siiski

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnakaid võiks rõõmustada teadmine, et kesklinnas ehk uuema aja city’s on taas alanud liikumine. Pärnu Keskuse ja selle pooleli parkimismaja müümine äratavad lootust, et uutel omanikel on kindel tulevikuplaan ja selge siht silme ees.

Pärnu Keskus müüdi alghinna 4,63 miljoni euro eest ja selle omandas OÜ Stevara, mis kuulub AS Wendre tegevjuhile Vahur Roosaarele.

Loomulik, et vastsed omanikud ei tõtta kohe oma plaanidest kuulutama. Roosaare senine tugev maine äriringkondades lubab uskuda, et ta teab, mida teeb, ega hoia avalikkust kaua teadmatuses, mis juhtuma hakkab.

Vaieldamatult on Pärnu Keskus südalinnas huvitav võimalus, kuid edasine peaks kulgema ikka selles võtmes, et kerkivatest keskustest oleks pärnumaalastele kasu ja arendajad leiaksid ühishuve, selle asemel et konkurentsis üksteist kottida.

Pikalt pooleli olnud parkimismaja alghind oli 870 000 eurot ja kõrgeima hinna ilma käibemaksuta pakkus Merko: 1,2 miljonit eurot. AS Merko Ehitus Eesti huvi võiks ennekõike olla parkimismaja lõpuni ehitada ja siis see lisandväärtusega müüki panna. Miks peakski ehitaja hakkama pakkuma parkimisteenust?

Omal ajal jäi selguseta, mida arvati arendajate ähmasest soovist ehitada parkimismaja allkorrusele Säästumarket, kuid tagantjärele tundub, et toidupoe plaan käivitaski mehhanismi, mille tõttu asjad ummikusse jooksid. Kesklinna kuluks üks toidukauplus ära veel küll.

Lootus jääb, et kevade lähenedes kergitavad kesklinnas äri omandanud ettevõtjad katet plaanidelt, kuidas nad mõtlevad edasi minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles