IIZI: suvised sõidukikahjud

Copy
Foto: IIZI Kindlustusmaakler AS

Suvi on puhkuste aeg ning liiklussagedus võrreldes muu ajaga on oluliselt suurem. Milliste olukordadega suvist sõidurõõmu kogedes silmitsi seista võib? Toome välja 3 erinevat olukorda, mil kindlustusest kasu on.

Valged ööd ja aktiivsed loomad

Puhkuse ajal kella ei vaadata ning sageli toimuvad sõidud ka üsna hilisel õhtutunnil. Arvestama peaks, et ka metsloomad on siis aktiivsemad. Metsloomaga kokkupõrge toob võib kaasa tuua arvestatavad sõidukikahjud, mille puhul tavapärane liikluskindlustus abiks ei ole. Sellised kahjud hüvitatakse üldjuhul kaskokindlustuselepingu alusel.

Kaskokindlustust kahjuks vanematele sõidukitele teha ei saa, kuid IIZI pakub liikluskindlustusele lisaks lisakaitset, mis korvab loomaga kokkupõrkel just Sinu vanemale sõidukile tekkinud kahju.

Pungil parklad toovad kaasa mõlke

Soojal ajal on nii rannaparklad, kui ka muud meelelahutusasutuste parklad autosid pilgeni täis ning kõige levinum kahju tekibki just parklas. Mõlgid või kriipsud on paraku kerged tekkima, kui ei pargita selleks ettenähtud kohale, liikumiseks on vähe ruumi või tõmmatakse hajameelselt uksega vastu kõrval parkivat sõidukit. Kahjuks sageli süüdlast ei leita ning abi pakub vaid kaskokindlustus.

Teeremont võib Sinu autoklaasile saatuslikuks saada

Teeremont ja suvi on justkui kokku loodud ja oskame sellega igal aastal arvestada. Kahjuks tekitavad teel olevad lahtised kivid aga autoklaasidele tõsised täkked. Katkise klaasi parandamiskulud on krõbedad, eriti uuemate autode puhul. Tänapäeva sõidukite klaasidel on nii soojendus, erinevad andurid ja näidikud ning tihti tuleb pisikese täkke tõttu vahetada kogu esiklaas. Liikluskindlustusest kasu ei ole ning sõidukiklaasi parandamine hüvitatakse kaskoga omavastutust nõudmata. Loomulikult räägime aknaklaasidest, mitte klaaskatusest või katuseluugist.

Copy
Tagasi üles