Katrin Bats Me peame rääkima plastpakendist (1)

, Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht
Copy
„Pahaks” teeme plasti meie ise, sest viskame selle pärast korra tarbimist ära, tekitades prügi aina juurde.
„Pahaks” teeme plasti meie ise, sest viskame selle pärast korra tarbimist ära, tekitades prügi aina juurde. Foto: Eero Vabamägi

Viimasel ajal on palju juttu kliimamuutusest. Palju vähem räägime aga prügist, mis mõjutab nii planeedi kui kõigi elusolendite heaolu. Maakeral on paraku oht uppuda prügisse, millest suure osa moodustab plast. ÜRO otsustas mõni kuu tagasi jõuda kokkuleppeni, et plastireostust vähendada. Euroopa Liit tegutseb samas suunas. Mitmel riigil, sealhulgas Eestil, pole aga konkreetseid samme ette näidata, sest nii tootjatel, kauplustel kui tarbijatel on väga keeruline veenda end plasti kasutamist vähendama.

Mugav on kasutada ühekorraplastpakendeid eri kauba tarvis, olgu see hakkliha, puuvili või mõni tehnikavidin. Kilekoti viskame pärast poeskäiku aga kohe ära. Kuid see pole alati nii olnud: veel mõnikümmend aastat tagasi kasutasime kilekotte korduvalt, saime kulinaarialetist rasvapaberisse pakitud liha ja muud toidukraami, püsivama iseloomuga kraam oli pappkarbis, kuhu hiljem võis midagi muud panna. Nii peaksime käituma nüüdki. Pakendite korduvkasutamine ja plasti sortimine aitaksid probleemi vähendada. Kurjast ei ole plast, vaid meie käitumine temaga. „Pahaks” teeme plasti meie ise, sest viskame selle pärast korra tarbimist ära, tekitades prügi aina juurde.

Peame aru saama, et nii edasi ei saa

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles