Lugeja küsib Miks hävitatakse uusehitisi rajades loodust?

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnus Mai 67 krundil saeti maha kortermaja ehitusele ette jääv võsa ja puud.
Pärnus Mai 67 krundil saeti maha kortermaja ehitusele ette jääv võsa ja puud. Foto: Mailiis Ollino

Pärnakas Viive Tüür avaldab toimetusele saadetud kirjas nördimust, et Mai tänaval mürises eile mootorsaag ja langesid elujõus puud. Ta möönab, et korterelamute ehitamine on vajalik, kuid küsib, kas seda on vaja teha loodust hävitades.

“Äsja kinnitas volikogu Pärnu energia- ja kliimakava aastani 2030, mis peaks meid viima süsinikuheite ja -jalajälje olulise vähendamiseni. Selles kavas tõotab linn tugevdada kliimapoliitilisi jõupingutusi mitmes eri valdkonnas, sh rajada uusi elamukvartaleid koduse ja rohelise elukeskkonnana, kus aukohal kõrghaljastus. Kõlab pärnakale ahvatlevalt, kas pole?” kirjutas Tüür.

“Paraku, just praegu (teisipäeval, 20.09, toim), mil neid ridu kirjutan, mürab mu akna taga Mai tänaval mootorsaag ja langevad suured elujõus puud ... Kelle käsul, kelle loal?”

“Hiljuti, tänavu augustis, sai asfaldi ja sillutise alla Mai–Papiniidu ristmiku juures teiste vahele surutud korterelamu ees asuv endine muruala. Nii et nüüd kulgeb Papiniidu tänava kõrval veel teine, sillutatud kõnniteedega tänavake, mida eraldab päristänavast hädine paarimeetrine koorepuruga ribake,” märkis Tüür.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles