Sindis lahvatas keedupott leekidesse

Pärnu Postimees
Copy
Sindis lahvatasid leegid pliidile tõstetud keedupotist. Foto on illustreeriv.
Sindis lahvatasid leegid pliidile tõstetud keedupotist. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Täna pärastlõunal lahvatas Sindis Linnu tee eramus leekidesse pliidil olnud keedupott. Inimesed põlengus viga ei saanud.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Andra Väärtmaa sõnutsi suutis majas olnud inimene keedupotis toimunud rasvapõlengu ise summutada ja kohale sõitnud päästjad veendusid, et tuli polnud levinud ventilatsioonisüsteemi.

“Keegi põlengus viga ei saanud,” ütles Väärtmaa.

Mida teha, kui õli läheb pannil või potis põlema?
 

  • Lülitage pliit välja (puupliidil lohistage anum kuumalt alalt eemale).
  • Summutage leegid, näiteks asetades kaas anumale peale, või kustutage leegid F-klassi tulekustutiga. F-klassi kustuti sisaldab spetsiaalset kustutusainet, mis moodustab põleva rasva pinnale paksu isoleeriva kihi.
  • Oodake, kuni temperatuur on anumas langenud ja leeke uuesti ei teki.
  • Ärge kunagi kustutage õli või rasva veega! See tekitab lahvatuse ja paiskab tule kõikjale laiali. Ärge püüdke põlevat anumat majast välja viia! Nii võib põlenguala hoopis laieneda.
  • Tuld võib summutada ka tuletekiga, kuid vaid juhul, kui oskate seda õigesti kasutada. Oskamatul käsitsemisel võib tekk ise rasvaga kokkupuutel süttida. Samuti saab tekiga kustutada vaid väikest ja konkreetses anumas lõõmavat põlengut, laialipaiskunud rasva puhul pole tekist enam abi.
Andmed: päästeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles