Pärnumaal töötab kaks parimat karjäärispetsialisti

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terje Jürivete.
Terje Jürivete. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

SA Innove tunnustas 2011. aasta tublimatele karjäärispetsialistidena Jõõpre põhikooli karjäärikoordinaatorit Ülle Haavasaart ja Eesti töötukassa Pärnumaa osakonna karjääriinfo spetsialisti Terje Jürivetet.

SA Innove karjääri- ja nõustamisteenuste arenduskeskus andis eile üle tunnustusauhinnad kolmes kategoorias, aasta karjäärikoordinaatori ja aasta karjääriinfo spetsialisti kõrval on tänavune aasta karjäärinõustaja Sirli Kriisa Kesk-Eesti noorsootöö keskusest. Parim noorte teavitamis- ja nõustamiskeskus on aga Saaremaa karjäärikeskus.

Aasta karjäärispetsialisti valimise eesmärk on tõsta esile, tunnustada ja tutvustada üldsusele karjäärispetsialiste.

Karjääriteenuseid pakub nii avalik kui erasektor. Olulisemad võrgustikud on piirkondlikud noorte teavitamis- ja nõustamiskeskused, kõrgkoolide karjääriteenistused ja töötukassa maakondlikud osakonnad. Teenused on kättesaadavad veel üldhariduskoolides ja kutseõppeasutustes.

Muutuva tööturu tingimustes on oluline olla kursis hariduses ja tööturul toimuvaga, see annab võimaluse teadlikult oma karjääri planeerida. Karjäärispetsialistid aitavad kaasa sellele, et inimeste valikud on teadlikumad ja tuginevad asjakohasele infole. See omakorda vähendab riigi ja inimeste kulutusi juhuslikele õpivalikutele ning inimesed on  oma võimetele ja soovidele vastavat tööd tehes õnnelikumad ja produktiivsemad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles