Mängude laenutusest leiab huvipakkuvat igale eale

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pauliine ja Anni-Grete lemmikmäng on "Labürint", mängureegleid selgitavad klienditeenindajad Maarja Krjutškova ja Anastassia Aleksandrova.
Pauliine ja Anni-Grete lemmikmäng on "Labürint", mängureegleid selgitavad klienditeenindajad Maarja Krjutškova ja Anastassia Aleksandrova. Foto: Henn Soodla

Mai Selveris on avatud lauamängude laenutus ja müük, valida on ligi 150 seltskonna-, strateegia- ja osavusmängu vahel. Kõiki mänge saab kohapealgi proovida ja mängunurgas aega veeta.


Kaupluses võib kalliste mängude karpe vaid käes keerutada ja juhendit lugedes mõistatada, kas mäng perele sobida võiks, laenutuses aga oskavad teenindajad iga mängu kohta infot anda, sellega saab lähemalt tutvuda ja koduski mitu päeva testida, enne kui ostusoov küpseb.



Laenutuse juhataja Jelena Krjutškova tuli äriideele eelmisel sügisel, eeskujuks oli Tartus tegutsev MTÜ Lelula, kus mänguasjade laenutus toimib juba palju aastaid. “Mul on erivajadusega laps ja talle pidevalt arendavaid mänge ja tegevusi otsides tekkis mõte, et ehk pakuvad sellised asjad huvi ka teistele lastele ja lapsevanematele,” rääkis ta. “Mulle endale meeldivad kõik mängud, avastan neid rõõmuga nagu laps. Uued mängud proovime esmalt ise järele, kas või selleks, et oskaks klientidele selgitada ja soovitada.”



Riiulitelt võib leida tuntud “Monopoli” ja “Aliase”, aga ka kõikvõimalikke teisi lauamänge, mida mujal kauplustes pole silma hakanud. Hulk mänge ja arendavaid vahendid pärineb Prantsuse firmalt Wesco, valikut täiendatakse pidevalt.



Laenutuse töötaja Anastassia Aleksandrova sõnutsi tunnevad täiskasvanud huvi “Katani asustajate” stiilis strateegiamängude vastu, palju laenutatakse seltskonnamänge nagu “Imago” ja “Maailma imed”.



Laste seas on populaarsed laua- ja ehitusmängud, tasakaalutunnetust ja osavust treenivad vahendid.



Kohapeal mängunurgas on pidevalt kasutuses sportlikumad asjad, näiteks hüppepall ja tasakaalu arendavad pedaalid.



Laenutuse hinnad on lauamängudel 30-50 krooni nädal, kallimad ja suuremõõtmelised asjad maksavad kuni 500 krooni nädal. Mitu mängu korraga võttes saab hinnaalandust, seda võimalust kasutatakse palju näiteks pidude ja sünnipäevade planeerimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles