Kodumaa auks läbitakse üheskoos 100 000 kilomeetrit

Pärnu Postimees
Copy
Pärnumaal saab tervisekilomeetreid koguda näiteks Jõulumäe, Reiu-Raeküla ja veel mitmel suusarajal.
Pärnumaal saab tervisekilomeetreid koguda näiteks Jõulumäe, Reiu-Raeküla ja veel mitmel suusarajal. Foto: Urmas Luik

SA Eesti Terviseradade juhataja Assar Jõepera kutsus radadele liikuma kõiki inimesi, nii noori kui vanu, peresid kui sõpruskondi ning seda alates päikesetõusust 24. veebruaril.

“Liikumine värskes õhus on nii füüsiliselt kui vaimselt väärtuslik kingitus nii endale, oma perele kui tervele Eestile. Meie soov on kutsuda inimesi pidupäeva tähistamiseks õue liikuma ja anda neile samas uusi liikumisideid,” sõnas Jõepera.  

Nagu eelmistel aastatel toimub reaalajas liikumiskilomeetrite arvestus Eesti terviseradade veebilehel, selleks peaksid kõik liikujad käimise järel distantsi kodulehele sisestama. 

Arvesse lähevad ka väljaspool ametlikke terviseradu kogutud kilomeetrid, näiteks parkides, kergliiklusteedel ja metsades läbitud vahemaad. Nii on kõigil võimalik leida kodulähedane ja turvaline liikumispaik.

“Kõik nelja päeva jooksul registreeritud kilomeetrid liidetakse ja proovime nende jooksul koguda 100 000 kilomeetrit. Seega, kõik rahvas liikuma, iga okas loeb!” ärgitas Jõepera. Kõik liikujad on oodatud jagama pilte ja videoid ka sotsiaalmeedias, teemaviitega #terviserajad ja #vabariigiterviseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles