Selgusid parimad karjäärispetsialistid

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terje Jürivete.
Terje Jürivete. Foto: PP

Sihtasutus Innove karjääri- ja nõustamisteenuste arenduskeskus andis üle tunnustusauhinnad 2011. aasta tublimatele karjäärispetsialistidele, tublimateks osutusid Jõõpre põhikooli karjäärikoordinaator Ülle Haavasaar ja Eesti töötukassa Pärnumaa osakonna karjääriinfo spetsialist Terje Jürivete (pildil).

Tunnustusauhind jagati välja kolmes kategoorias: aasta karjäärikoordinaator, aasta karjääriinfo spetsialist, aasta karjäärinõustaja. Välja kuulutati ka parim noorte teavitamis- ja nõustamiskeskus - Saaremaa karjäärikeskus.

Aasta karjäärispetsialisti valimise eesmärk on tõsta esile, tunnustada ja tutvustada üldsusele karjäärispetsialiste. Karjääriteenuseid pakub nii avalik kui erasektor.

Olulisemad võrgustikud on piirkondlikud noorte teavitamis- ja nõustamiskeskused, kõrgkoolide karjääriteenistused ja töötukassa maakondlikud osakonnad. Teenused on kättesaadavad ka üldhariduskoolides ning mitmes kutseõppeasutuses.

Karjäärispetsialistid aitavad kaasa sellele, et inimeste valikud on teadlikumad ja tuginevad asjakohasele infole. See omakorda vähendab riigi ja inimeste kulutusi juhuslikele õpivalikutele ning inimesed on oma võimetele ja soovidele vastavat tööd tehes õnnelikumad ja produktiivsemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles