Aprillis tuleb kõndida, joosta, tantsida

PP
Copy
Foto illustratiivne.
Foto illustratiivne. Foto: Elmo Riig

58 protsenti Eesti täiskasvanutest liigub vähem kui nende tervise hoidmiseks vajalik, nii selgus paar aastat tagasi tehtud uuringust. Et seda muuta, kutsub liikumise teema-aasta aktiiv inimesi sel kuul kõndima, jooksma ja tantsima.

“Kõnd, jooks ja tants on enamikule kättesaadavad ja jõukohased võimalused südame tervise tugevdada,” ütles liikumisaasta projektijuht Janne Tomberg. Ta rääkis, et teema-aasta korraldajas on aprilli nimetatud südamekuuks ja siht on, et üha rohkem inimesi nende lihtsate liikumisvõimalustega tutvuksid.

Kepikõnni liidu juhendajad pakuvad aprillis tasuta kepikõnni tehnika koolitusi. Pärnumaal saab osa äsja Pärnu linnalt teenetemärgi pälvinud tervisespordi edendaja Sirje Sooviku trennides. Soovik ootab aprillis huvilisi esmaspäeviti kell 18 Sindi raamatukogu juures ja teisipäeviti kell 18 Pärnu keskrannas “seene” juures.

Juhendatud jalutusgrupid Kõnnime Koos ootavad uusi liitujaid. Jalutusühmad toimetavad tasuta kogu Eestis, jalutatakse kord nädalas koos spetsiaalse koolituse läbinud grupijuhiga kuni tund korraga. Tempo on rahulik, jalutama on oodatud igas eas inimesed. Pärnus kogunevad jalutajad kolmapäeviti kell 17 Raeküla terviserajal. Rühma juhib Kerli Mahla.

Nendele, kellele meeldib ennast liigutada muusika saatel, pakub tantsukunsti ja tantsuhariduse liit võimalusi tutvuda tantsustiilidega ja katsetada tantsulist liikumist. Äsja tegi rahvatantsurühm Kevade Pärnus oma avatud treeningu, kuu lõpus, 27. aprillil tutvustatakse Pärnus Akadeemia 3 flamenkot.

Kultuuriministeeriumi välja kuulutatud “Liikumisaasta 2023” kutsub eestimaalasi senisest rohkem ja järjepidevamalt liikuma, tutvustades aasta vältel eri liikumisharrastuse viise ja pakkudes kõigile jõukohast liikumist. Jaanuaris oli teema-aasta fookuses talverõõmude nautimine ja suusatamine. Veebruaris kutsus liikumisaasta kõiki värskes õhus liikuma. Märtsis toimusid liikumisalgatused töökohal ja koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles