Mida kehvem ilm, seda rohkem kanuumatkajaid

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanuumatkajad Soomaal.
Kanuumatkajad Soomaal. Foto: Henn Soodla

Halva ilmaga ei ajavat ka hea peremees oma koera toast välja- ütleb vanasõna. Linnas elavate inimeste puhul paistab asi olevat selline, et mida kehvem ilm ("koerailm") seda rohkem on huvilisi maakanti loodusesse minemas.

Soomaa on teada- tuntud oma kevadiste üleujutuste ja lihtsalt suurvee tõttu ning kui kohalike elanike jaoks on see katastroof (kes tahab et vesi tema elamisse sisse tungib ja seda rikub?), siis kanuumatkajatele on selline ilm suisa super. Kõige rohkem kanuumatkajaid on just kevadise suurvee ja jäämineku ajal.

Ka  31. märtsil ja 1. aprillil paistis Soomaa Kanuumatka- ja Saunakeskuse OÜ- l olema ikka üksjagu kanuumatkajaid, sest www.veelaager.ee reklaamiga sõidukid sõitsid tihedalt Soomaa kanti.

Mina olen ise ühe korra kanuumatkal käinud ning rohkem mina kanuusse küll ei istu, sest see võib kergesti ümber minna. Kunagi sai käidud kanuumatkal koos "Eesti Päevalehe" ja "Sõnumilehe" esindajatega ning mind kutsus matkale tollane "Sõnumilehe" ajakirjanik Harvet Toots. Olin sel ajal "Nelli Teataja" esindaja, sest mul oli seal oma kirjarubriik ning mõistagi tegin matkast ka kolumni "Nelli Teatajale". Matk möödus küll kenasti ja midagi halba ei juhtunud, aga siiski ma rohkem kanuusse enam ei istu. Kõige parem veesõiduk on siiski paat ning mulle meeldib paadiga sõita ilusal suvisel ajal, mitte "koerailmaga" nagu need tänapäeval kanuumatkal käivad inimesed.

Mõned kanuumatkajad on aga samasused tõpranahast idioodid nagu need anonüümsed kommentaatorid, sest käiakse kanuust kaldal teiste eramaal laamendamas. Riisal asuva Jaagussaare talu perenaine Maarja on päris tige nende raiskade peale. Vähe sellest et tehakse "ERAMAA" sildist hoolimata kaldal lõket, lõhutakse sisse ka Jaagussaare sauna, et kulutada pererahva puid ning võtta omavoliliselt leili. Maarja sõnul on tema õuele tungitud isegi siis, kui nad on Jaagussaares ning kui läheb kutsumata külalisi korrale kutsuma, siis ähvardatakse aeruga vastu pead virutada. Pererahvas panigi Jaagussaare talu juurde vastava turvavarustuse ja kaamera üles, et näha mis nende äraolekul seal õuel toimub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles