Linn valis riigihankest loobuja asemele uue firma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevasel keskkonahariduskeskuse ehitusplatsil Kooli tänava ja Tammsaare puiestee nurgal käivad võsakorsitus- ja raietööd.
Tulevasel keskkonahariduskeskuse ehitusplatsil Kooli tänava ja Tammsaare puiestee nurgal käivad võsakorsitus- ja raietööd. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus otsustas eilsel istungil Pärnumaa loodus- ja keskkonnahariduskeskuse projekteerimise ja ehitamise hankelepingu võitnud, kuid sellest loobunud Wesico Project OÜ ja Wesico Ehitus OÜ ühispakkumise tagasi lükata ja tunnistada hankemenetlusel edukaks hinna poolest järgmine pakkumine, mille tegi Riverside OÜ.

Riverside OÜ esitatud pakkumuse maksumus oli 3,64 miljonit eurot.  

Riigihangete seaduse kohaselt on MTÜ Pärnumaa Omavalitsuste Liidul õigus nõuda edukaks tunnistatud pakkumuse tagasi võtnud pakkujalt kahju hüvitamist tagasi võetud pakkumuse ja järgmise edukaks tunnistatud pakkumuse maksumuse vahe osas.

Hankedokumentide alusel sõlmib hankelepingu Riverside OÜga MTÜ Pärnumaa Omavalitsuste Liit, kes on hoone tellija.

Pärnumaa loodus- ja keskkonnahariduskeskuse projekteerimise ja ehitamise riigihanke pakkujate kvalifitseerimine, pakkumuste vastavaks tunnistamine ning pakkumuse edukaks tunnistamine toimus 16. veebruari linnavalitsuse istungil. Pakkumuste esitamise tähtajaks esitasid pakkumused viis pakkujat: AS Eston Ehitus; ühispakkujad AS Merko Infra, AS Merko Ehitus ja AS Merko Ehitus Eesti; Riverside OÜ; ühispakkujad Wesico Project OÜ ja Wesico Ehitus OÜ ning AS YIT Ehitus.

Kõik pakkujad kvalifitseeriti ja nende pakkumused tunnistati vastavaks.

Hanke võitjaks tunnistati Wesico Project OÜ ja Wesico Ehitus OÜ ühispakkumine maksumusega 3,35 miljonit eurot, mis oli pakkumuste hindamise kriteeriumide kohaselt kõige madalama maksumusega pakkumus.

Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse põhiprojekti ümberprojekteerimise ja ehitamise omanikujärelevalve riigihankel osales kuus pakkujat. Hankemenetluses tunnistati edukaks OÜ Keskkonnaprojekti esitatud pakkumus maksumusega 19 084 eurot kui pakkumuste hindamise kriteeriumide kohaselt kõige madalama maksumusega pakkumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles