Paikusel algas valmistumine XXI tantsupeoks «Iseoma»

Sirle Matt
, reporter
Copy
Laupäeval toimusid seminarid põhjaranniku ja Pärnumaa segarühmade juhendajatele.
Laupäeval toimusid seminarid põhjaranniku ja Pärnumaa segarühmade juhendajatele. Foto: Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutus

Laupäeval algasid XXI tantsupeo seminarid, millest esimesed olid mõeldud Pärnumaa ja põhjaranniku segarühmade juhendajatele, et õppida selgeks esimesed tantsupeo kavad.

XXI tantsupeo tantsutoimetaja Agne Kurrikoff-Hermani sõnade kohaselt on seminarid osa tantsupeo õppeprotsessist, sest just õpetajate õpetamisega saab alguse suur üle-eestiline valmistumine tantsupeoks. «See on oluline, sest just nendel seminaridel annab kunstiline toimkond sümboolselt oma poolteiseaastase tehtud töö kõigi meie tantsujuhtide kätte, kes kõik siis oma rühmadega selle suure lapiteki – tantsupeo – kokku heegeldavad,» teatas ta.

Kuna sel korral valmistutakse tantsupeoks piirkonniti, toimuvad seminaridki üle Eesti kaheksas piirkonnas: pealinn, Pärnumaa, põhjarannik, läänerannik, «keskpõrand», kagukant, Sakala ja Tartu-Voore.

Peale segarühmade kogunevad seminaridele üle-eestilised liigid: valiksegarühmad, naisrühmad ja võimlemisrühmad ning üleilma liik, kuhu on koondunud Eestist kaugemal tegutsevad rühmad. Tantsupeo esimesed seminarid kestavad 24. märtsini.

Tantsupeo teine seminar ja koolitus «Õpetajalt õpetajale» toimub augustis Viimsis ning tantsupeo esitluskontsert on kavas 30. novembril Tallinnas.

XXVIII laulu- ja XXI tantsupidu toimub 3.– 6. juulil 2025 Tallinnas. Laulupeo kunstiline juht on Heli Jürgenson, tantsupeo pealavastaja on Helena-Mariana Reimann ning rahvamuusikapeo üldjuht on Helin Pihlap. Laulu- ja tantsupeo korraldaja on Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles