Jätkuvad lihavõtte linnuvaatluspäevad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinikael-part.
Sinikael-part. Foto: Henn Soodla

Lihavõttepühade ajal, sel kevadel 7. ja 8. aprillil toimub tavakohane üle-eestiline linnuvaatlus, Pärnus on võimalus vaatluse esimesel päeval teha huviretk sulissõprade liigirikkasse maailma, teejuhiks kohaliku linnuklubi president Eedi Lelov.

Eesti ornitoloogiaühing algatas lihavõttepühade linnuvaatluse 1998. aastal. Linnu- ja loodushuvilised registreerivad kahel päeval, vaiksel laupäeval ja esimesel ülestõusmispühal ja nende vahele jääval ööl kõik linnuliigid, mida nad vaatlevad, ja hindavad nende ligilähedast arvukust.

Pärnus algab kohaliku linnuklubi liikmete juhendamisel linnuõpe vaikse laupäeva päikesetõusu ajal kogunemisega Alevi II kalmistu väravas.

Sealt saab alguse poolteisetunnine vaatlus- ja kuulamisretk, avastamaks kevadekuulutajaid.

Lihavõtted on liikuvad pühad, mille kõrghetk jõuab kätte täiskuu pühapäeval pärast kevadist pööripäeva. Rahvakombestiku järgi toodi juba suurel neljapäeval tuppa puulaaste ehk linnupuid, et suvel leida palju linnupesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles