Järelvaadatav Lääneranna volikogu vaagis koolide ja lasteaedade ühe mütsi alla viimist

Pärnu Postimees
Copy
Seekord protestivad elanikud Lääneranna koolivõrgu reformi suhtes vaikides.
Seekord protestivad elanikud Lääneranna koolivõrgu reformi suhtes vaikides. Foto: Kaarel Kaisel

Lääneranna vald jätkab haridusvõrgu reformimist. Täna tuli volikokku eelnõu, mille järgi viiakse kõik valla koolid ühtse juhtimise alla. Samamoodi kavatsetakse teha lasteaedadega. Kui eelmisel korral protestisid Lääneranna elanikud häälekalt, siis seekord vaikides.

Vallas põhiharidust pakkuvad koolid Virtsus, Kõmsil, Varblas, Koongas liidetaks Lihula gümnaasiumiga, mis tulevast õppeaastast kannaks Lääneranna gümnaasiumi nime. Algul oli valla mõte nimetada õppeasutus Lääneranna kooliks, kuid Kõmsi ja Lihula kooli hoolekogu pidasid oluliseks rõhutada keskhariduse omandamise võimalust vallas. Lõpe, Virtsu, Kõmsi, Varbla ja Koonga lasteaed aga liidetaks Lihula lasteaiaga ja moodustuks Lääneranna lasteaed.


Eelnõu järgi asuksid Lääneranna gümnaasiumis ametisse õppearendusjuhid, kelle meeskonda kuuluvad tegutsemiskohtades alaliselt paiknevad juhtõpetajad. Lasteaia struktuuris soovitakse samuti näha õppearendusjuhti, kes kooskõlastab õppetegevust.

Samuti tuleb arutusele Lääneranna vallavolikogu liikme Raul Oberschneideri esitatud eelnõu Metsküla kooli taas munitsipaalkooliks muutmise kohta. Kuigi ta oli seda teinud aegsasti ehk jaanuari lõpus, ei võetud seda veebruariistungi päevakorda.

Oberschneider paneb ette Metsküla kooli munitsipaalkoolina taastada, sest haridus- ja teadusministeerium hakkas maksma lisaraha väikekoolidele nagu Metsküla. Tema seisukoht oli, et sel juhul poleks vaja luua erakooli, millele Lääneranna volikogu veebruaris rohelise tule andis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles