Hiiglasliku sillakaare 220 meetri pikkune “ralli” sai finišilipu (9)

Ehkki Pärnu kolmanda autosilla ehitajad lootsid 1200 tonni kaaluva sillakaare kaldalt sammastele sõidutada kolme päevaga, otsustati eile õhtul, et täpsust ja tähelepanelikkust nõudva töö lõpp lükatakse uude päeva: niisiis toimus massiivse metallkonstruktsiooni langetamine-kinnitamine täna.

Kui palja silmaga paistis, et sillakaar oli juba keskpäevaks paigas, kestis selle fikseerimine tegelikult õhtuni.

“Sillakaare langetamine ja tugedele fikseerimine võtab aega päeva,” seletas INF Infra OÜ juhatuse liige Robert Sinikas pärastlõunal, kui töömehed Rääma tänava poolses otsas sillakaart ajutistele tugedele langetasid.

Otsus lõpetada töö esialgu plaanitust päev hiljem ei sündinud Sinikase sõnutsi sellest, et midagi oleks valesti läinud, vaid seetõttu, et töömeestel oli kolm pikka päeva seljataga.

“Mehed olid väsinud, aga see töö nõuab tähelepanu ja täpsust. Samuti oli käes õhtu ja hämarus koputas uksele. Õhtusel koosolekul otsustasime, et lõpetame tööd järgmisel päeval,” seletas Sinikas, kelle jutu järgi tõusis tuulgi sellise töö tegemiseks kriitilise piiri lähedale.

“Tugeva tuulega on keeruline nii rasket konstruktsiooni stabiilsena hoida. Sild oleks võinud hakata paigast liikuma,” ütles Sinikas. “Valisime tööde teostamiseks õige ajaakna. Paari päeva pärast võib ilmaprognoosi järgi olla tuult 17–18 meetrit sekundis ja sellise ilmaga ei saaks montaažitöid teha.”

Tagasi üles