Pärnu linnaorkester lõpetab hooaja kevadkontserdiga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaorkester.
Pärnu linnaorkester. Foto: Erakogu

Pärnu linnaorkester lõpetab oma 18. hooaja pühapäeval, 29. aprillil Pärnu kontserdimajas kontserdiga „Kevade keeled“. Peadirigent Jüri Alperteni juhatamisel kantakse ette W. A. Mozarti Sinfonia Concertante Es-duur viiulile ja vioolale, solistideks Kaija Lukas (viiul) ja Michael Trauer (vioola).

Mõlemad solistid õpivad mainekas Londoni Guildhall muusika- ja teatrikoolis, teatas linnaorkestri produtsent Helen Erastus.

Londonis sündinud, kuid suurema osa ajast Austraalias elanud kirurgiharidusega ja siiani kiirabiarstina töötav Michael Trauer kaitseb tänavu kevadel muusika esituskunstide magistrikraadi.

Eestist pärit Kaija Lukas on nimetatud kooliga seotud aastast 2006, kusjuures, 2009-2010 viibis ta vahetusüliõpilasena Philadelphia ülikoolis. Pärnus on ta andnud soolokontserdi aastaid tagasi Raekoja saalis, mullu osales ta Järvi festivalil orkestri koosseisus, samuti kammermuusikuna. Järvi festivalil osaleb Kaija Lukas tänavugi.

Kontserdil „Kevade keeled“ kõlavad veel Pärnu linnaorkestri esituses W. A. Mozarti avamäng ooperist „Haaremirööv“ ning J. Brahmsi Serenaad nr 1 D-duur.

Hooaja lõppkontserdile järgnevad enne suvehooaega veel kontserdid Stockholmi Eesti segakooriga Pärnu Eliisabeti kirikus 18. mail, Tallinna toomkirikus 19. mail; Olav Ehala ja Leelo Tungla koguperemuusikali „Lumekuninganna“ ettekanne Pärnu kontserdimajas 20. mail ja Pärnu rahvusvahelise koorifestivali avakontsert 24. mail, kus koos Estonia seltsi segakoori, Pärnu kammerkoori ja segakooriga Endla kantakse ette C. Kreegi „Reekviem“.

Oma suviseid tegemisi tutvustab Pärnu linnaorkester laupäeval, 2. juunil Tallinna raekoja platsil Vanalinna päevade raames toimuval Pärnu päeval koos teiste suvepealinna suuremate sellesuviste festivalide ja suursündmuste korraldajatega. Samal päeval lõpetab Pärnu linnaorkester piduliku kontserdiga Tallinna vanalinna päevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles