Jazzklubis kõlab iselaadne keel

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inga Kaare.
Inga Kaare. Foto: Erakogu

Sel reedel, 27. aprillil toovad lauljatar Inga Kaare ja kitarristid Peep Ojaveski ning Tiit Born Endla Jazzklubisse kevade.

Endla Jazzklubi korraldaja Ülle Jantsoni teatel liitub mustlas-jazz'i viljeleva ansambli Gipsy Mania liikmetena tuntud Ojaveski ja Borniga seekord laujatar Inge Kaare, kes on kuulus ainulaadse ja huvitava vokaali poolest.

“Kasutan lauldes oma keelt. Mitte eesti, inglise, hispaania või muud,” tutvustas Kaare salapäraselt oma eripärast helikeelt. “Eestis olen ainuke, aga maailmas on sellised friike veel.”

Kaare lauljakarjäär sai alguse 1996. aastal, kui temast sai Horre Zeigeri Bigbandi solist. Lisandus koostöö politseiorkestri svingansambliga Tunes & Texedos.

2000. aastal tunnustati Kaaret Pärnu merelaulude festivalil perspektiivika laulja preemiaga.

Kitarrist Peep Ojaveski peab oma põhiliseks õpetajaks Ants Laigi, kellega ta mängib koos tänapäevani. Ta on kaastegev mitmes omaloomingulises projektis. Ojaveski õpetab kitarrimängu Tallinna Pelgulinna rahvamajas ja Saue muusikakoolis.

Tiit Born on kitarrimängu kõrval andekas lauluja ja helilooja. Ta mängib kitarri 12. eluaastast. Muusikateooriat ja akordionimängu õppis Born Pärnus Asta Jõeranna käe all. Tema kitarriõpetajad olid Ivar Kadak ja Nevil Blumberg.

Trio kavas on lugusid svingist flamenkoni, suure osa moodustab sellest Peep Ojaveski originaallooming.

Endla Jazzklubi toimub reedel kell 21.30 Teatrikohviku esimesel korrusel ja on kuulajatele tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles