Häädemeeste rahvas nõuab oma arvamusega arvestamist

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeestel toimus rahvakoosolek ka veebruari esimestel päevadel, siis oli põhiteemana kõne all Eesti Energia tuulepargi rajamise kava valla territooriumile.
Häädemeestel toimus rahvakoosolek ka veebruari esimestel päevadel, siis oli põhiteemana kõne all Eesti Energia tuulepargi rajamise kava valla territooriumile. Foto: Urmas Luik

Eilel toimus Häädemeeste kooli saalis valla esimene ümarlaud, mille eestvedajad olid Astrid Hindriks ja MTÜ Kodanikujulgus ning kohalikud inimesed, kes vastustavad vallavalitsuse inimeste arvamust mitte millekski pidavat suhtumist.


Peamine teema oli vallale palju negatiivset tähelepanu toonud vallavolikogu otsused, millega kohalikud erateed arvati avalikku kasutusse teede omanikega lepinguid sõlmimata.



Teine valupunkt oli valla üldplaneering, mis pidanuks olema kehtestatud 1. jaanuariks 2007, kuid pärast aasta hiljem toimunud avalikustamist valitseb siiani vaikus, vaiete lahendamisest pole vallavalitsus inimesi informeerinud.



Häädemeeste ümarlaua nimel saadetakse uue töönädala algul Häädemeeste vallavalitsusele ja volikogule pöördumine, milles nõutakse vallavolikogu kahe erateid puudutava otsuse tühistamist. Seejärel peab vallavalitsus alustama vastavalt seadusele läbirääkimisi erateede omanikega lepingute sõlmimiseks, mis tuleb teha 1. juuniks 2009.



Eraldi rõhutati, et läbirääkimiste tingimused peavad olema kõigile teeomanikele võrdsed, kedagi ei tohi represseerida selle eest, et nõuti seaduspärast tegevust.



Tauniti vallavalitsuse suhtumist, et pole suudetud võtta ühendust välismaal elavate isikutega, kellele kuulub osa teedest, kuigi seaduse kohaselt peavad nende kui vallas kinnisvara omajate kontaktandmed olema saadaval ja vastama tegelikkusele.



Valla üldplaneeringu osas esitati nõudmine, et vallavalitsus kordaks üldplaneeringu avalikku väljapanekut ja avalikustaks, millised muudatused on vahepeal üldplaneeringus toimunud.



Kodanikuühiskonna promootor Astrid Hindriks selgitas, et ümarlaua pöördumisele peab vallavalitsus vastama 30 päeva jooksul või olema valmis kohtuskäiguks.



Koosolekul osales üle 40 kohaliku inimese. Valla kodulehekülje toimetaja üritas internetis jätta muljet kui poliitilisest koosolekust, mis ei vastanud tõele. Parteilisi eelistusi kilbile ei seatud, esikohal oli vallarahva huvi.



Kohalolijad olid huvitatud ümarlauakohtumiste jätkamisest, seetõttu kogunetakse järgmine kord arutama vallavalitsuse vastust.



Ei Häädemeeste vallavanem Urmas Aava (väidetavalt kohtus Pärnus erakonnakaaslasest põllumajandusministri Helir-Valdor Seederiga) ega keegi teine vallavalitsuse (poliitilistest) liikmetest pidanud vajalikuks rahvaga kohtuma tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles