Arendaja plaanib Pärnu Keskust laiendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskus ja pooleliolev parkimismaja.
Pärnu Keskus ja pooleliolev parkimismaja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Keskuse ärikeskuse osa uus omanik, Tartu Lõunakeskusega seotud ettevõte PK Arendus OÜ soovib keskusele rajada tuleva aasta lõpuks juurdeehituse, millega keskuse pind suureneks enam kui 10 000 ruutmeetrini.

"Esialgne eesmärk on, et suveks tekiks sinna mingi uus kvaliteet," ütles PK Arenduse juhatuse liige Jaan Lott Pärnu Keskuse arenguplaanide kohta.

PK Arenduse esialgne plaan on Loti sõnade järgi avada uuesti Pühavaimu tänava läbimurre. "Pühavaimu tänav kulgeb läbi maja ja on olnud suletud suurema osa selle maja eluajast," selgitas ta. "Linnakodanikud tajuvad Pärnu Keskust koos selle kõrvalasuva majaga, millega ta on kokku ehitatud, pika ja läbimatu takistusena."

Seoses läbimurde avamisega on Loti jutu järgi plaanis avada Pühavaimu tänava läbikäigu juures olevad praegu tühjad poepinnad ja leida sinna uued rentnikud. "Keskus peaks olema läbitav, praegu on pool sellest majast sisuliselt suletud," kommenteeris ta. "Tahaksime selle suvehooajaga avada maja rohkem, eriti just Pühavaimu tänava läbikäigu. Aga ka olemasolevast esimese korruse aatriumist teha läbikäik, mis ulatuks samuti Pühavaimu tänava läbikäiguni."

Edasi plaanib PK Arendus samasse kompleksi kuuluvale Pärnu kontserdimaja ja parkimismaja vahelisele Lai 5 kinnistule rajada vastavalt algsetele arhitektuursetele visioonidele kaubandus-teenindushoone, kuhu tuleks ka kino. "Mai tänava kino on Pärnus nukras seisus, tahaks teha korraliku kobarkino ja siduda selle Pärnu Keskusega," rääkis Lott.

Lott ütles, et ettevõte soovib uue hoone ehitust alustada selle aasta lõpus ja järgmise aasta lõpuks peaks see kavakohaselt valmis saama.

Ta märkis, et Pärnu Keskuses on praegu äripinda veidi üle 6000 ruutmeetri. "Meie eesmärk on ta ikkagi võimalikult kiiresti täita, nii et sinna tühje pindu ei jää. Päris juhuslikke kaubandusvorme sinna ei taha, selleks on ta liiga ilusasti ehitatud ja eksklusiivse miljööga."

Lott ütles, et juurdeehitusega tuleb keskusesse juurde suurusjärgus 5000 ruutmeetrit äripinda. "Pealt 10 000ruutmeetrine saab olema äripinna maht seal," märkis ta.

Lott lisas, et Pärnu Keskuse pooleliolev parkimismaja on endiselt Merko Ehituse valduses. "Minu teada on neil plaanis parkimismaja valmis ehitada selle aasta lõpuks."

Sellest, kui suur on Pärnu Keskuse uuendamisse tehtavate investeeringute maht, on Loti sõnul vara rääkida. "Ei ole veel ehitushanked tehtud ega taha konkreetseid numbreid öelda," lausus ta. Samuti ei soovinud ta öelda, mis hinnaga PK Arendus Pärnu Keskuse äripindade osa Stevaralt omandas.

Varasema info põhjal ostis mitme ettevõtte, sealhulgas tekstiilitootja Wendre juhatuse liikmele Vahur Roosaarele kuuluv OÜ Stevara veebruaris toimunud enampakkumisel Pärnu Keskuse ning Merko Ehitus ostis keskuse poolelioleva parkimismaja. Pärnu Keskus müüdi pankrotistunud Pärnu Keskuse ja parkimismaja arendanud ettevõtete Aida Partnerid ja Win Markets pankrotihalduri Andres Hermeti sõnul alghinnaga, parkimismaja hind tõusis aga märkimisväärselt, võrreldes alghinnaga.

Pärnu Keskuse ja sellega samas majas asuvate korterite alghind oli kokku 4,63 miljonit eurot, poolelioleva parkimismaja hind 870 000 eurot käibemaksuta.

Vahur Roosaar ütles, et Stevara müüs Pärnu Keskuse ärikeskuse osa PK Arendusele märtsi keskel, Stevara jätkab kinnistul asuvate korterite viimistluse ja müügiga.

Krediidiinfo andmeil on 2011. aasta novembri lõpus asutatud PK Arenduse omanikud Lõunakeskus OÜ, Jaan Lott, Ülo Hage, Helju ja Väino Põllumäe ning Eve Kirs. Ettevõtte juhatuses on Lott, nõukogu liikmed on Väino Põllumäe, Ülo Hage ja Eve Kirs.

Pärnu Keskus kuulus varem pankrotis osaühingule Aida Partnerid ja parkimismaja pankrotis osaühingule Win Markets. Aida Partnerite arendatud ja Eston Ehituse ehitatud Pärnu Keskus avati kolm aastat tagasi märtsis, arendaja teatel investeeriti keskusse üle 400 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles