Saardes tuleb kihelkonna kaitsepäev

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarde kihelkonna kaitsepäeval saab kogeda, kuidas on olla pöörlevas autos.
Saarde kihelkonna kaitsepäeval saab kogeda, kuidas on olla pöörlevas autos. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Laupäeval, 12. mail toimub Pärnumaal Lauri karjääris Saarde kihelkonna kaitsepäev.
 

Eri ametkondade töid ja tegemisi tutvustav meelelahutuslik kaitsepäev saab alguse juba hommikul kell 9 kestab ühe korraliku tööpäeva pikkuse ehk kella 17ni.

Kaitsepäeva üks eestvedaja on Häädemeeste konstaablijaoskonna juht Rauno Lensment, kelle sõnade järgi on tegemist kogupereüritusega, kuhu on oodatud kõik, kel huvi vaadata ja omal nahal kogeda, millega tegelevad politsei, pääste, maanteeamet ja jahimehed. Turvafirmal USS on omakorda jagada infot oma vara kaitsmisvõimaluste kohta. Ürituse heaks toimimiseks annab panuse Kaitseliit.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammelehe teatel on kavas traditsiooniliseks saanud laskevõistlus, mis mõeldud tulirelvaluba omavatele võistlejatele ja tulirelvaluba mitteomavatele õhkrelvast laskjatele. „Saab näha väljapanekuid politseilt  ja päästelt. Infot jagatakse relvaseaduse ja -lubade kohta ning jahiseltsid toovad kohale väljapaneku kohalikest metsadest kütitud ulukite trofeedest,“ kirjeldas ta.

Atraktiivse esinemise teeb Lääne-Eesti pommigrupp ja maanteeameti Lääne regiooni toel seab Aide autokool üles turvasimulatsiooni. „Seal saab omal nahal kogeda olekut pöörlevas autos, kaela- ja kaalusimulatsiooni ning muudki,“ ütles Tammeleht.

Rauno Lensment lubab kõigile kohaletulnutele põnevat päeva ja lisas, et nägemata ei jää ka paika külastav helikopter.

Kaitsepäev on alguse saanud laskevõistlustest, mida on peetud alates 2002. aastast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles