Kool kinkis Sauga elanikele emadepäeva kontserdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emadepäeva kontsert Sauga valla elanikele.
Emadepäeva kontsert Sauga valla elanikele. Foto: Klaarika Prii

„Ema ja ta tütar väike kõndisid kord metsateel. Kuldseid kiiri päike heitis teele nende ees.
Õisi tuhandeid nii kauneid kevadel on metsateel. Tüdruk kõik nad kimpu köitis kingiks emale.“

Ma ei olnud ammu seda laulu kuulnud, kuid Sauga põhikooli imearmsad esinejad laulsid selle uuesti mu südamesse. Selle eest peaks ütlema tänu oma tütrele, kes töötab seal koolis õpetajana ja saatis mulle kutse osaleda oma kooli emadepäeva kontserdil.

Kontsert algas etendusega, kus imearmsa häälega Tuhkatriinu oma ilusate lauludega avaldas muljet paljudele. Aplaus etenduse lõppedes ei tahtnud vaibuda.  

Pärast väikest kohvipausi ja fotosessiooni avanes võimalus kuulata Sauga põhikooli väikseid ”superstaare”. Eriti köitis mind 6. klassi noormehe hea lauluvalik ja väga professionaalne esitus. Laulude vahele mahtusid klaveri- ja flöödipala, lahedad luuletused ja lõbus tants.

Ühe väikese kooli eelis on, et ürituse korraldamisesse on kaasatud kooli kõik lapsed ja töötajad. Lavataguse sagina põhjal sain aimu, mis tähendab ürituse korraldamine lastevanematele. Pabinat oli nii laste kui ka õpetajate seas: kas sõnad on peas, kas pill on hääles, kas kostüümid on ikka triigitud ...

„Palju aastaid nüüd on läinud, väike tüdruk suureks saand. Metsateel nüüd enam käia aega pole tal. Kuid kui kevad jälle saabub, lilli täis on metsatee, kus kord õisi kimpu köitis kingiks emale.“

Aastad on tõesti läinud ja lapsed kasvavad ikka liiga kiirest suureks.
Suurim tänu kõikidele vaevanägijatele, kes leidsid aega, et selgeks õpetada väga lahe etendus ja imekaunid laulud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles