Täna algab ettevõtlik viies kooliveerand

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Plakat

Täna, kooliaasta viimasel päeval on Port Arturi ja Pärnu Keskuse esisel platsil koos noored Pärnu linna ja maakonna koolidest, noorteühingutest ja organisatsioonidest.

Ürituse ühe eestvedaja, Rääma põhikooli direktori Elmo Joa tutvustuse kohaselt astuvad keskpäeval algaval kontserdil üles lapsed ja noored ning samaaegselt on võimalus kõigil huvilistel leida mitmekesist tegevust telkides ja platsil asuvates töötubades.

Osalejaid on väga mitmest valdkonnast: Pärnu jahtklubi purjespordikool on kohal purjekaga, korvpalliklubi Pärnu korraldab pallivõistlusi, kohal on Pärnu huvikoolid oma valdkonna tegevustega, tantsutunde annab JJ Street Dance, Jõõpre kooli lapsed õpetavad tekstiilimaali tegemist.

Ettevõtmise eestvedajad Rääma põhikoolist on avanud pannkoogiköögi ja Vanalinna kool meelitab rahvast lauamängudega.

Infot suvetegemisest ja enda ettevõtmistest jagavad teisedki: Kahe Silla klubi, noorte infopunkt, Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus, Pärnu noortekogu jt.

Pisemate osalejate lõbustamiseks võib platsil kokku saada toredate loomadega, kellega lihtsalt juttu vesta ja neilt kommi küsida.

Pärastlõunal, alates kell 15.30 on platsile oodatud noortemuusika austajad, sest siis saavad paariks tunniks vabaõhulava oma käsutusse noortebändid Facelift Deer, Mairo Element, A3 ja Voice of Voices.

Õppeaasta sügisest linna haridusosakonna eestvedamisel koos käinud ettevõtliku kooli töögrupp planeeris tegevusi ettevõtliku õppe korraldamiseks Pärnu koolides. Kaks töögrupis osalenut, Rääma ja Vanalinna põhikool, otsustasid ühiselt lõpetada õppeaasta üritusega „Ettevõtlik viies kooliveerand“.

Joa ütlust mööda kujunes esialgsest ideest teha see vaid kahe kooli ülesastumisena lõpuks tunduvalt suurem ettevõtmine, mida toetas Pärnu linnavalitsus ja mis kaasas suure hulga nii linna kui ka maakonna koole, ühinguid ja organisatsioone.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles