Hinnatõusu vaeti põhjalikult

, AS Pärnu Vee juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garri Suuk.
Garri Suuk. Foto: PP

Veeteenuse hinna tõstmise taotlemisele eelnes põhjalik analüüs, mis rajanes konkurentsiameti poolt AS Pärnu Veele esitatud detailsele küsimustikule.

Keskkonnaaameti juhendi järgi kujuneb veeteenuse hind vee-ettevõtte põhjendatud kulude, kapitali kulu ja põhjendatud tulukuse jagamisel müügimahuga.

Hinnataotluse menetlemisel analüüsib konkurentsiamet müügimahu dünaamikat, tarbijate arvu muutusi ja müügimahu prognoose.

Menetluse käigus kasutati veeteenuse hinda lülitatavate tegevuskulude põhjendatuse kontrollimisel kulude dünaamikat ning seda võrreldi tarbijahinnaindeksi dünaamikaga, tehti eri kulukomponentide põhjendatuse süvaanalüüs.

Kolmel korral käisid keskkonnaameti esindajad AS Pärnu Vees, et selgitada kulude põhjendatust. Seadusest tulenevalt küsiti Pärnu linnavalitsuselt (samuti Audru ja Paikuse vallavalitsuselt) vee-ettevõtte planeeritavate investeeringute vastavust veemajanduse arendamise kavale.

Konkurentsiametis valminud põhjaliku analüüsi alusel esitas AS Pärnu Vesi 5. aprillil veeteenuse hinna tõusu taotluse, mis 23. aprillil kooskõlastati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles