Taali kool suletakse

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taali koolimaja.
Taali koolimaja. Foto: Henn Soodla

Sauga vallavolikogu kogunes täna õhtul sel nädalal juba teist korda istungile, hääletamaks valla haridussüsteemi arengukava aastateks 2009-2015 üle, mis näeb muuhulgas ette Taali kooli sulgemise järgmisest õppeaastast.


13st volinikust oli seekord kohal 12, kellest üheksa hääletas arengukava kinnitamise poolt.



Esmaspäeval takerdus kava kinnitamine sellesse, et enamus hääletas küll kava poolt, kuid üks volinikest soovis selle vaidlustada, sest otsustamisel ei saavutatud volikogu koosseisu häälteenamust. Seetõttu hääletati nüüd vaidluste ärahoidmiseks uuesti.



Ühtlasi kehtestas volikogu kolmehektarise Susivälja kinnistu detailplaneeringu, mis annab rohelise tee maa eraomanikult ostmiseks ja Tammistesse lasteaia- ja koolimaja ehitamiseks.



Vallavanem Vello Tiidermann sõnas, et esialgu jõuab vald siiski vaid lasteaia ehitada, mis loodetakse juba sügiseks valmis saada, algkool ehitatakse võimalust ja lasteaiast pealekasvavate laste vajadust mööda valmis hiljem.



Taali kooli sulgemisega ja sealsete õpilaste naaberomavalitsuste koolidesse suunamisega loodab vald hoida eelarves kokku ligemale kaks miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles