Endla teater saab energiasäästliku bussi

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Kultuuriministeerium vahetab Pärnu Endla teatri ligi 20 aastat vana bussi energiasäästlikuma vastu.

Ministeeriumi hankekomisjon tunnistas energiasäästlike teatribusside soetamiseks välja kuulutatud riigihankel edukaks ühispakkujate Keil M.A. OÜ ja MAN Truck & Bus AG pakkumuse, mille maksumus on 1 805 640 eurot.

Selle summa eest saavad uued bussid peale Endla Ugala, Eesti draamateater, Vanemuine ja Rakvere teater.

Bussid lähevad teatritruppide kasutusse, et korraldada külalisetenduste andmist kogu Eestis.

“Samuti on uute bussidega plaanis hakata pakkuma maakohtades elavatele inimestele võimalust etenduste külastamiseks linnades, asendades nõnda autoliiklust. Idee ellurakendumisel pole grupiviisiliste külastuste korral vaja transpordi pärast eraldi muretseda ja seda saab hakata tellima koos teatripiletiga,” sõnas kultuuriministeeriumi avalike suhete nõunik Nele Meikar.

Endlale hangitavas bussis on peale juhi- ja giidiistmete 53 istekohta ja uus teatribuss peaks kohale jõudma augusti algupoolel.

Raha energiasäästlike busside ostmiseks tuleb saastekvoodi müügist Jaapani suurkorporatsioonile Marubeni Corporation.

Kvoodimüügist saadavat raha kasutab ministeerium ka teatritesse energiasäästliku lavavalgustuse ostuks.

Energiat säästvad prožektorid saavad Endla kõrval Rakvere ja Vene teater, Ugala, nuku- ja noorsooteater, teater NO99 ja Vanemuise teater ning kontserdimaja.

Soetatavad LED- ja HID-tehnoloogiat kasutavad valgustid tarvitavad 70 ja 50 protsenti vähem energiat, võrreldes praegu kasutusel prožektoritega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles