Tööturuameti koolitused teevad töö leidmise lihtsamaks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi töötute arv Pärnumaal kasvab iga päevaga, võib iga huviline tööhõiveameti kaudu osaleda koolitustel, ja see kergendab töö leidmist.
Kuigi töötute arv Pärnumaal kasvab iga päevaga, võib iga huviline tööhõiveameti kaudu osaleda koolitustel, ja see kergendab töö leidmist. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuigi töötute arv Pärnumaal kasvab iga päevaga, võib iga huviline tööturuameti kaudu osaleda koolitustel, ja see kergendab töö leidmist.


Tööhõiveprogrammi Pärnumaa koordinaator Ille Kukk ütles Raadio Pärnule, et praegu on aktiivseid koolitustel käijaid 150.



Erilist huvi on äratanud arvutiõppe ja eesti keele kursused. Kuke ütlust mööda on populaarsed keevitajate, veo- ja bussijuhtide, ehitusviimistleja ning teenindajate koolitused.



Esimest korda alustab homme Pärnus massaažikoolitus, varem sai seda õppida vaid Tallinnas.



Kuigi tööhõiveameti kaudu saab õppida iluteenindust, on kursused vaid Tallinnas ja Tartus. Näiteks juuksurikoolitus kestab Kuke jutu järgi terve aasta, mis on aga töötule liiga pikk aeg sissetulekuta elamiseks. Tööhõiveamet kompenseerib küll koolituskulud, kuid tagantjärele.



Kuke sõnul on koolitused väga populaarsed ja enim kasutavad neid koondamise tõttu töö kaotanud inimesed.



Pärnumaal on praegu 3000 töötut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles