Piirivalve kontrollis Pärnu lahel kalurite seaduskuulekust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalveameti helikopter MI-8.
Piirivalveameti helikopter MI-8. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Piirivalve lennusalga helikopter tegi eile Pärnu lahe kohal kaks patrull-lendu, et hinnata olukorda jääl ja kontrollida kalameeste seaduskuulekust; veeseaduse rikkumist piirivalve ei tuvastanud.


Et aasta algusest alates on Pärnu lahejääl juhtunud mitu õnnetust seal liikunud või seisnud autodega, kehtestas Pärnu maavanem piirivalve ettepanekul ja veeseaduse alusel mootorsõidukitele keelu liikuda nii maakonnaga piirneval merejääl kui selle sisestel avalikel veekogudel, vahendas "Aktuaalne kaamera".



Valdavalt on päästjad ja piirivalve hädas harrastuskalameestega, kutselised kalurid oskavad käituda vastavalt jääoludele.



Nädala sees kontrollis piirivalve 1. märtsil kehtima hakanud keelu täitmist maalt ja täna õhust.



"Ümber lahe maksimaalselt 3-4 miili ulatuses on kinnisjääd ja keset lahte on rüsijää," ütles Pärnu piirivalvekordoni ülem Margus Toomsalu.



Tema sõnul näitas kontroll, et maavanema korraldust täidetakse ja autosid jää peal näha polnud. "Kalamehi oli 200-300 ringis," lisas ta.



Seadusrikkujat saab keelu eiramise eest trahvida kuni 6000 krooniga. Ka tuleb arvestada, et maavanema korraldus on täitmiseks kõigile, sõltumata sellest, kas selle kehtimisest ollakse teadlik või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles