Uus eriala on kutsehariduskeskuses kõige populaarsem

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsehariduskeskuse peahoone Niidupargis.
Kutsehariduskeskuse peahoone Niidupargis. Foto: PP

Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) algava õppeaasta populaarsemad erialad on keskhariduse baasil õppijatele kosmeetik-spaahoolitseja ja põhikooli baasil õppijatele majutusteenindus.

Nii põhi- kui keskhariduse järgselt on populaarsemate hulgas arvutieriala.

PKHKsse laekus 662 sisseastumisavaldust. Põhihariduse järgselt oli enim soovijaid majutusteeninduse erialale, kus ühele õpilaskohale kandideeris 2,6 õpilast. Sellele järgnesid pagar-kondiiter 1,4 ja arvutid ja arvutivõrgud 1,3 õpilasega kohale.

Keskhariduse baasil oli populaarseim kosmeetiku-spaahoolitseja eriala, kuhu ühele kohale soovis õppima asuda 4 õpilast, järgnesid juuksur (3,5) ning arvutid ja arvutivõrgud (1,8).

Pärnumaa kutsehariduskeskuse avalike suhete juhi Anneli Rabbi sõnade järgi on kosmeetiku-spaahoolitseja eriala kutsehariduskeskuses uus ja selle populaarsus näitab, et iluteeninduserialade õpingute järele on suur nõudlus. „Enne sai sel erialal õppida ainult erakoolides,“ ütles ta.

Kooli pääsenud õpilaskandidaadid saavad kinnitada õppima asumise elektrooniliselt kooli kodulehel kuni 2. augustini. Kui PKHKsse sisse saanud õpilaskandidaat ei kinnita enda õppima asumist, loetakse ta erialale kandideerimisest loobunuks ja vabanenud õpilaskohale võetakse vastu paremusjärjestuse alusel järgmine õpilaskandidaat.

Üksikuid vabu kohti on pakkuda nii põhihariduse kui keskhariduse järgselt, samuti põhihariduse nõudeta erialale.

Põhihariduse baasil on vabu õppekohti elektroonikaseadmete koostaja, keevitaja, kivi ja betoonkonstruktsioonide ehituse, koka, logistiku, klienditeenindaja, müüja, metsamajanduse, tisleri ja puhastusteeninduse erialal.

Keskhariduse baasil on õppekohtasid veel hooldustöötaja, hotelliteeninduse, müügikorralduse, kelneri, koka, rätsepatöö, sekretäritöö, kinnisvara hoolduse, puidupingitöölise ning majandusarvestuse ja maksunduse erialal.

Põhihariduse baasil pakutakse kutseõpet veel arboristi erialal ja põhihariduse nõudeta kutseõppel ehituspuuseppadele.

Vabadele kohtadele saab dokumente tuua 14. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles