Tihemetsas loendatakse ulukeid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metskitsed.
Metskitsed. Foto: Henn Soodla

Täna algab Tihemetsa metsades suur ulukiloendus, millest võtavad osa Pärnumaa kutsehariduskeskuse metsanduseriala õpilasedki.


Vägesid juhatav Tihemetsa metsaülem Väino Lill ütles Raadio Pärnule, et tänasel ajuloendusel osaleb 60-70 inimest, nende seas Tihemetsa õpilased, õpetajad, metskonna töötajad ja jahimehed.



Nii paljude inimeste kaasamise eesmärk on, et ulukid paneksid mööda metsa jooksu ja neid oleks lihtne üle lugeda.



Lill hindab ulukite arvukust nii Tihemetsas kui kogu Eestis normaalseks. Tihemetsas toimub selline loendus kolmandat korda ja varasemad on näidanud, et loomi on isegi rohkem, kui enne loendust arvati. Näiteks arvas metsaülem möödunud aastal, et Tihemetsa jahimaadel on 250 kitse, kuid loendati 400 looma.



Ka huntide ja karudega pole Lille ütlust mööda lood pahad. Kui Eestis tervikuna on neid võib-olla liiast, siis Tihemetsa kohta seda öelda ei saa. Metsaülema jutu järgi pole karud nende mail kurja teinud ja hundid ei ole igapäevased asukad, vaid külalised.



Lille sõnul on selliste ulukiloenduste mõte, et jahimehed teaksid, millist metslooma võib küttida ja millist mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles