Juhtkiri: Olümpial selleks korraks joon all

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kaks nädalat elamusi pakkunud olümpiamängud Londonis on lõppenud. Eile õhtul tervitas rahvas olümpiasangareid, tükiks ajaks jätkub muljeid, mida jagada. Kõik peaksid saama olümpiamahvist hinge tõmmata.

Ausalt öeldes, kurta Eesti tulemuste üle oleks patt. Meil läks päris hästi, kuigi kuldne medal jäi tulemata. Hõbe ja pronks kindlustasid meile 79 medaleid võitnud riigi hulgas 63. koha. Tõsi, lätlased ühe kulla ja hõbedaga ning leedulased kahe kulla, ühe hõbeda ja kahe pronksiga on märkimisväärselt eespool. Ent rahvaarvu ja medalite suhte järgi oleksime maailmas lausa kuuendad. Osales ju Londonis ikkagi rekordarv riike: 205 ja 302 spordialal.

Oli totaalseid põrujaid, näiteks Austria. Kuigi alpiriik lähetas 70 sportlast 21 alale, oli tulemus null, nüüd tehakse lõpp olümpiaturistide ettevalmistamisele ja võetakse vastu uus spordi edendamise seadus.

Autoritaarne Venemaa kogus 24 kulda, jäi aga medalite summaga esikolmikust välja ja sellega kuulutati olümpiamängud riigile läbikukkunuks. Kas jälle lendavad pead ja pagunid?

Pärnakatele südamelähedane paarisaeruline neljapaat võib järgmistel suvemängudel jahtida medalit ja delegatsiooni pesamuna Reena Pärnat on rikkam kogemuse võrra, mida eakaaslastel pole naljalt ette näidata. Nõrga tulemuse teinutel on põhjust muidugi endasse vaadata ja tuleviku üle otsustada.

Talimängud Sotšis on Pärnule järgmine võimalus, kuna toimuvad meie sõpruslinnas.

Praegu on paras aeg liigutada mõtteid, kuidas ennast sel ajal sõprade juures senisest veidi enam nähtavaks teha, ja uurida, ega sotšilased ole huvitatud endale reklaami tegemisest järgmisel aastal Pärnus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles