Kahe silla jooksul triumfeerisid tartlased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhkes üksinduses Peterspordi poe ees võitjana triumfeerinud Viljar Vallimäe edestas lähimat jälitajat 20 sekundiga.
Uhkes üksinduses Peterspordi poe ees võitjana triumfeerinud Viljar Vallimäe edestas lähimat jälitajat 20 sekundiga. Foto: Ants Liigus

Jüri Jaansoni kahe silla jooksu võitis Tartu mees Viljar Vallimäe, talle järgnesid kaaslinlased Nikolai Vedehin ja Kaur Kivistik, kokku nautis kena suvepäeva 2022 spordisõpra.

Ligi üheksa kilomeetri pikkusel põhijooksul sai aja kirja 1531 inimest. Kui võitja Vallimäe kulutas distantsi läbimiseks kuus sekundit alla 27 minuti, siis viimased finišeerijad jõudsid lõpujoonele ligi tund hiljem.

Jooksjate järel läks rajale 445 käijat ja kepikõndijat ja ratastoolisõidule startis kümme sportlast. Esimest korda toimunud kahe silla regatil võistles 24 veesõidukit ja laupäevastel lastejooksudel trotsis halba ilma 331 väikest spordisõpra.

Vallimäele kindel võit

Uhkes üksinduses 26.54ga finišisse jõudnud Vallimäe edestas lähimat jälitajat Vedehinit 20 sekundiga ja kolmas mees Kivistik sai aja 27.29,7. Esikolmikule järgnesid väikeste vahedega Keio Kits, Sergei Tšerepannikov, mustanahaline Keenia jooksja Hilary Bon, Kaupo Sasmin, Vjatšeslav Košelev, Pärnust pärit Roman Fosti ja Dmitry Aristov.

Kiireim naine oli üldarvestuses 25. kohal lõpetanud tartlanna Jekaterina Patjuk ajaga 31.43,4, teiseks tuli Londoni olümpiamängudel startinud maratoonar Evelin Talts ja kolmanda autasu teenis Egle Mätas.

Piiroja lõpetas tänu tahtejõule

 “Minu plaan oli kohe hea tempo üles võtta, et konkurentidega juba distantsi esimeses pooles selge vahe sisse teha,” rääkis võitja Vallimäe Pärnu Postimehele. “Nii läkski ja umbes kolm kilomeetrit enne finišit tundsin, et pole enam vaja selja taha vaadata.”

72. kohal lõpujoonele jõudnud Eesti jalgpallikoondise kauaaegne kapten Raio Piiroja tuikus otsejoones kiirabiauto juurde, kus tohtrid vutiässa kiiresti nuuskpiiritusega kõnevõimeliseks turgutasid.

“Alustasin liiga kiiresti ja viimased kilomeetrid läbisin “tänu” valutama hakanud säärelihasele vaid tahtejõu abil,” kõneles Piiroja lehemehele. “Asfaldil suutsin viiest-kuuest konkurendist ette saada, kuid jõe vasakkaldal läks minust kümnete kaupa jooksjad mööda. Viimati läbisin nii pikka maad võistlusel 16 aastat tagasi. Usun, et järgmisel aastal olen targem.”

Ajaga 31.31,8 lõpetanud ja 23. koha saanud pärnakas Reget Roomet ei jäänud oma tulemusega põrmugi rahule.

“Algus oli hea, kuid viimastel kilomeetritel kadus jalgadest jõud,” kurtis kunagi motosporti harrastanud jooksumees Roomet. “Arvan, et põhjuseks on Tori-Pärnu maraton, millest ma pole veel täiesti taastunud.”

Meelis Kukk jooksis tütrest kiiremini

Fanaatiline tervisesportlane Meelis Kukk oli finišis 181. kohal.

“Minu aeg 37 minutit oli ootuspärane,” ütles kodulinna kõigil aastajooksudel võistlev Kukk. “Üle kahe aasta edestasin taas tütar Kaidi Keiri, aga tõele au andes tuleb tunnistada, et tütre tervis polnud täna just kõige paremas korras.”

Kahe silla regatil oli meeste ühesüstal kiireim Tarmo Ojasalu ajaga 45.46 ja naiste arvestuses sai esikoha Alice Tärgla (57.36). Kahesüstal võidutsesid Andres Laar ja Allar Agand (46.09) ning Margit Kaljo ja Merike Rahnik (45.32).

Aerusurfi klassis oli parim Andri Soosaar (1:11.14), teiseks tuli Tarvo Liik (1:11.40) ja kolmas oli Mihkel Ausmaa (1:12.43).

Ratastoolisõitjatest jõudis Papiniidu silla juures esimesena finišisse Aleksander Jakimov.

Tulemused

Kahe silla jooksu lastejooksud.

T3: 1. Darja Tšižova, 2. Liisi Kalda, 3. Rebecca Toomesoo.

P3: 1. Artjom Zubakin, 2. Roman Uibo, 3. Kenar Eensalu.

T5: 1. Dana Mohnja, 2. Anelle Jakobson, 3. Mariliis Puusepp.

P5: 1. Joosep Käär, 2. Kristofer Põld, 3. Paul Villmann, Kris-Kaspar Luht.

T7: 1. Katariina Rõngelep, 2. Diandra Suitso, 3. Johanna Kivimäe.

P7: 1. Marko Gustavson, 2. Erko Nigula, 3. Aleksander Šurõgin.

T9: 1. Adele Sillat, 2. Juuli Kõrre, 3. Linda Lepiku.

P9: 1. Rando Teearu, 2. Eke Tormis, 3. Raimond Uibo.

T12: 1. Anett Maria Reinas, 2. Liis Grete Atonen, 3. Annmarii Kivikas.

P12: 1. Simo Teearu, 2. Hendrik Tali, 3. Eero Reila.

Andmed: protokoll

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles