Kilingi-Nõmme staadioni ehitamist segab vihm

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi staadionil kasutavad haljastajad iga vihmavaba tundi, et jalgpalliväljakut muru külvamise eel tasandada.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi staadionil kasutavad haljastajad iga vihmavaba tundi, et jalgpalliväljakut muru külvamise eel tasandada. Foto: Urmas Luik

Kuigi Kilingi-Nõmme gümnaasiumi staadioni ehitustööd on lõpusirgel, segab vihm tartaankatte panijate tööd ja rajatise ametliku avamise kuupäev on veel lahtine.

Harvu vihmavabu päevi kasutavad kärmelt haljastajad, kohalik firma OÜ SKM Haljastus rajab staadioni keskel jalgpalliväljaku murukatet ja spetsiaalset muruseemet tuleb sinna külvata ligemale 170 kilo.

“Pind peab olema väga ühtlane, et pall õigesti veereks,” nentis Sigrit Landing, siludes jooksurajapoolsesse platsiserva väiketraktoriga toodud mulda.

Saarde vallavalitsuse nõunik Indrek Talts mainis, et töövõtja on optimistlik ja loodab objekti tähtajaks valmis jõuda.

“Viimased tööd olenevad väga palju ilmadest, vihmaga ei saa tartaankatet ega asfalti panna, haljastuse poolelt on jäänud murukülvamine ja pisitööd,” tõdes Talts, kes objektil on tellija valvas silm.

Spordiklubi Saarde eestvedaja Toivo Tallo sõnade järgi hoiavad nad pöialt, et 6. oktoobril saaks põhjalikult uuendatud staadionil teha mitmevõistluse, mis on arvult kümnes.

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor Erli Aasamets ütles, et 29. septembril toimub tavaks saanud kolme kooli jooks, mille distants ühendab praegust Sambla tänava ja kunagisi Lavi ja Kantsi koolimaja. Kaua oodatud staadioni avamise otsustab ilmataat.

Kilingi-Nõmme 1945. aastal rajatud staadioni renoveerimise tellis Saarde vallavalitsus, ehitustööde kogumaksumus on 728 564 eurot, millest lõviosa ehk 619 280 eurot on saadud Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt, peale selle valla omaosalus.

Peatöövõtja on Lemminkäinen Eesti AS ja mais alanud tööd plaaniti lõpetada septembris.

Piirkonnale väärtust lisav staadion käib küll nime poolest gümnaasiumiga kokku, kuid seal saab edaspidi korraldada kohalikest mastaapsemaid spordivõistlusi. On neli 400meetrist tartaankattega jooksurada ümber väljaku ja kuus sirget 100 meetri rada. Murukattega jalgpalliväljaku mõõtmed on 100 x 64 meetrit, rajatud on heite- ja hüppealade sektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles