Kohus saatis kiirust ületanud naise 30 päevaks arestikambrisse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu politsei pidas eile öösel kinni purjus naise, kes sõitis 111kilomeetrise tunnikiiirusega alal, kus lubatud sõidukiirus on vaid kuni 50 km/h. Ka ei reageerinud naine politsei peatumismärguandele ja peab nüüd 30 päeva arestimajas istuma.

Viljandimaalt Suure-Jaanist pärit Liina Vasli tõmbas patrullpolitsenike tähelepanu esialgu  üliaeglase sõiduga ja kui talle peatumiseks märku anti, kukkus naine kihutama. Patrull oli sunnitud teise auto appi kutsuma, kiirus oli vahepeal juba 111 kilomeetrit tunnis, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Politseivideolt on näha, et purjus ja esmase juhiloaga naise aju töötas nagu kellavärk. Ühest tee äärest teise sõites tekitas ta üliohtlikke olukordi, vahepeal lülitas ta sisse ohutuled ja korrakaitsjad arvasidki, et auto peatub.

Pärnu politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Imre Veber ütles, et naine helistas kihutamise ajal emale, kelle soovituse peale ta lõpuks peatus.

Kohtus ütles Liina Vasli, et ta oli ära joonud poolteist liitrit siidrit. Kolme liiklusseaduse paragrahvi rikkumise ehk lubatud sõidukiiruse ületamise, purjuspäi autojuhtimise ja politsei peatumismärguandele reageerimata jätmise üle saab naine arestimajas 30 päeva jooksul mõelda. Peale selle jäi ta aastaks ilma juhtimisõigusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles