Tööd Sauga sillal lähenevad lõpule

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljonite eest ehitatud sillal jätkub lahedasti ruumi nii autodele, jalakäijatele kui jalgratturitele.
Miljonite eest ehitatud sillal jätkub lahedasti ruumi nii autodele, jalakäijatele kui jalgratturitele. Foto: Ants Liigus

Tööd Sauga sillal on lõpukorral ja kõigi eelduste järgi valmib sild nagu Pärnu ümbersõidu tosin kilomeetrit juba viimistlusjärgus teid tähtajaks.

„Mis ta siin särab, eks ta pea kõigepealt valmis saama, siis hakkab ka silm rohkem särama,” muigas eile Sauga sillal askeldamist jälginud maanteeameti projektijuht Gregor Reimets. „Oktoobris peab siin liiklus lahti minema, aga vuugid on vaja ära teha, piirded paika panna ja mõndagi veel.”

Seda, et silda ehitav lõunanaabrite ettevõtte SIA TVA Construction oma toimetamistega jänni jääb, Reimets ei peljanud. Lätlaste niigi kiire töötempo on veel tõusnud, samuti näikse sillaehitajaid soosivat ilm.

„Suurem osa töödest on tehtud, teekatte markeerimine võib ilma taha jääda, aga muid töid saab teha sõltumata ilmast,” tõdes projektijuht.

Ehkki on teada, et ehitajatel jääb tähtajaeelsele tõttamisele vaatamata alati kaks päeva õnnest puudu, ei karda Reimets tormamisest tingitud kvaliteedi langust.

Ühest küljest välistab selle siiani tublit tööd teinud lõunanaabrite suhtumine oma tegemistesse, teisalt tellija ehk maanteeameti kontrolliv silm.

„Kvaliteedis me järele ei anna, pigem tehku natukene kauem,” kinnitas projektijuht. „Eks neil ole endal ka huvi korralikult teha: ega see viis aastat garantiiaega olegi nii lühike.”

Reimets tõdes, et kui ehitajadki saavad Pärnu ümbersõidul oma töödega oktoobris ühele poole, selgub lõplik tõde Ehitajate tee ja Lennuvälja tee kohta kuu–teise pärast, kui koos on kõik dokumendid ja tellija hakkab objekti vastu võtma.

„Võtame paberid kätte, hakkame objekti läbi käima ja vaatama, mis siis meie arvamus tehtust on,” ütles Reimets. „Oleme tööd kogu aeg jooksvalt hinnanud, aga siis on see arvamus lõplik.”

Oktoobris saavad mustkatte ka kõik Pärnu ümbersõidu käigus rajatud kergliiklusteed. Küll võib jääda nipet-näpet teha objekti haljastusel.

Lennuvälja tee Haapsalu maantee poolsesse otsa jääv Sauga sild on 70 meetrit pikk. Sellel on kaks sõidurada koos nelja meetri laiuse jalg- ja rattateega, mis autoliiklusest eraldatakse piiretega.

Sauga sild läks maksma ligikaudu kaks miljonit eurot, millest lõviosa tasus Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles